Луцькому пологовому не вистачає коштів на зарплати працівникам

Луцькому пологовому не вистачає коштів на зарплати працівникам

КП «Луцький клінічний пологовий будинок» є одним із провідних закладів охорони здоров’я, де надають акушерсько-гінекологічну допомогу. Пологовий займає друге місце серед подібних закладів на Волині по кількості новонароджених (поступається лише обласному перинатальному центру). Тим не менше, лікарі та медичні працівники отримують у закладі найменшу заробітну плату.

Про це розповів у понеділок, 29 липня, начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

«Протягом І півріччя 2024 року середня заробітна плата лікарів Луцького пологового будинку становила понад 17 тисяч гривень, по області – 24 тисячі.

Середній медперсонал отримував 10 тисяч гривень, по області – понад 15 тисяч. Тому ми просимо виділити з бюджету Луцької міської ради 4,5 мільйона гривень на збільшення зарплати всім працівникам пологового будинку», – озвучив проблему Володимир Лотвін.

Луцькому пологовому не вистачає коштів на зарплати працівникам

Очільник управління охорони здоров’я зауважив, незважаючи на те, що Луцький пологовий будинок підписав договір із Національною службою здоров'я України й отримав різні пакети на надання послуг, грошей не вистачає в повному обсязі, та й ті виплачують із затримками.

«Збереження кадрового потенціалу працівників комунального підприємства, забезпечивши їх гідною оплатою праці, дасть змогу й надалі в Луцькому пологовому якісно надавати допомогу жінкам, вагітним, породіллям, новонародженим», – наголосив Володимир Лотвін.

Члени бюджетної комісії підтримали виділення коштів з міського бюджету на такі потреби. Остаточне рішення приймуть депутати на сесії, що відбудеться у середу, 31 липня.

Луцькому пологовому не вистачає коштів на зарплати працівникам

Читайте також:

Можливо зацікавить