Понад 9 мільйонів гривень штрафів: луцькі муніципали відзвітували за пів року роботи

Понад 9 мільйонів гривень штрафів: луцькі муніципали відзвітували за пів року роботи

За І півріччя 2024 року працівники департаменту муніципальної варти за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів виписали штрафів на 9 573 720 грн. Окрім контролю за паркуванням, муніципали виявляли і знищували рекламу наркотиків, складали адмінпротоколи за порушення Правил благоустрою міста Луцька, ліквідовували місця стихійної торгівлі.

Про це розповів у понеділок, 29 липня, в.о. директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

«За І півріччя інспекторами з паркування внесено 21 724 постанови за порушення в режимі фотозйомки, щодо порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів на 9 573 720 грн. Станом на 1 липня оплачено 90,8% постанов на 6 972 452 грн, в тому числі у пільговий період – 66,4% на 3 244 279 грн. До органів виконавчої служби передали 1975 Постанов до примусового виконання на 1 685 912 грн. 3 цих боржників буде стягнуто подвійний розмір штрафів, а також виконавчий збір та витрати на виконавче провадження. Уже виконали 1666 постанов на 1 444 052 грн», – озвучив суми Роман Кулик.

Понад 9 мільйонів гривень штрафів: луцькі муніципали відзвітували за пів року роботи

Директор департаменту зауважив, що лише за сплату штрафів до бюджету Луцької міської територіальний громади вже надійшло 8 236 012 33 грн. 

За перше півріччя 2024 року інспектори департаменту виявили 2300 написів із рекламою наркотиків, з яких зафарбували понад 860 місць, роботи у цьому напрямку тривають. Депутатка Алла Доманська відразу поцікавилася, чи повідомляє департамент про рекламу наркотиків у відповідні служби. Директор відповів, що раніше лише ліквідовували надписи, але тепер знають, кого інформувати, і будуть це робити.

Понад 9 мільйонів гривень штрафів: луцькі муніципали відзвітували за пів року роботи

«З початку року департаментом демонтовано 61 об'єкт на території громади (гаражі, сараї, огорожі, обмежувачі руху, шини тощо) та 11 недіючих блокпостів. Складено 48 протоколів за самовільне розміщення тимчасових споруд, конструкцій, рекламо носіїв», – доповів Роман Кулик.

За адміністративні правопорушення складено 289 протоколів, більшість із них – за порушення Правил благоустрою міста Луцька. Протягом весняно-літного періоду «Група швидкого реагування» вже склала 40 адмінпротоколів за спалювання на присадибних ділянках опалого листя, трави, гілля, тощо. 

«Наші працівники виявили шість фактів реалізації алкоголю в нічний час та оштрафували порушників на 40 800 гривень. Проводиться робота щодо виявлення фактів торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями аби тютюновими виробами з рук (продаж «сурогату»). За це порушення склали п’ять протоколів і один за повторну реалізацію протягом року. Справи передані на розгляд Луцького міськрайонного суду», – розповів директор департаменту.

Жваве обговорення звіту розпочалося, коли Роман Кулик доповідав про роботу мобільного застосунку «SmartLutsk», що створили з метою зручної оплати послуг з користування паркування в місті. Члени бюджетної комісії висловлювали невдоволення щодо функціонування застосунку, на оновлення якого з бюджету громади додатково витратили понад 1 млн грн, а він усе одно дає постійні збої. Директор департаменту вкотре пообіцяв, що все виправлять і «SmartLutsk» себе оправдає.

Понад 9 мільйонів гривень штрафів: луцькі муніципали відзвітували за пів року роботиПонад 9 мільйонів гривень штрафів: луцькі муніципали відзвітували за пів року роботи

Обговорили роботу комплексної системи відеоспостереження «Безпечне місто Луцьк». 

«Станом на 1 липня загальна кількість камер, включно з відеокамерами, що встановлені в старостинських округах громади, становить 456 одиниць: 6 «роботизованих» (3 – у центрі, 2 – у 55-му мікрорайон1, 1 – у парку); 303 оглядових; 113 із функцією розпізнавання державних номерних знаків; 34 відеокамери на СМАРТ-зупинках. У січні встановили прилад контрою на автомобільному шляху міжнародного значення в с. Жидичин», – навів статистику директор департаменту.

Читайте також:

Можливо зацікавить