Думав, що в установах, де видають посвідчення, чергує ТЦК: волинянин купив посвідчення водія через інтернет

Думав, що в установах, де видають посвідчення, чергує ТЦК: волинянин купив посвідчення водія через інтернет

На Волині 35-річний чоловік купив підроблене посвідчення водія за оголошенням в інтернеті. 

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Чоловіка позбавили водійського посвідчення. Він через пів року купив підроблене за оголошенням в інтернеті. Одного разу йому довелося пред’явити його працівникам поліції, адже не пристебнув пасок безпеки. Коли правоохоронці складали протокол, то з’ясувалося, що, крім порушення Правил дорожнього руху, водій наїздив на кримінал.

Він стверджував, що не знав про незаконність таких документів. Підробку отримував «Новою поштою». Витратив на «покупку» 9 тисяч гривень.

Як зазначив, оформити посвідчення водія за старою процедурою не хотів, бо так довго. А ще набрався чуток, що в установах, де видають посвідчення, чергує ТЦК. Тому і скористався простою схемою.

На підробці були й серія, і номер, проте в реєстрах України вона не значилася. Чоловік же сподівався, що в його руках опиняться документи, до яких ніхто не причепиться. Цей кримінальний досвід для водія був першим, бо раніше із цим ніколи судимостей не мав.

Сторона захисту наполягала: чоловіку за грати не можна, бо під опікою в нього батько з інвалідністю.

Зважаючи на всі обставини, захисниця і прокурор просили суд призначити винуватцю не дуже жорстке покарання – іспитовий строк.

Читайте також: 

Можливо зацікавить