Двометровий килим і не тільки: 10-річна майстриня з Волині вражає в’язаними виробами

Двометровий килим і не тільки: 10-річна майстриня з Волині вражає в’язаними виробами

10-річна Інна Ткачук з Колодяжненської громади із початку повномасштабного вторгнення в’яже килими, шапочки, подушки, прикраси – що й не всі дорослі так уміють. Дівчинка перейшла у 5-ий клас Уховецького ліцею. Інна живе у селі Скулин із мамою, татом, братиком, сестричкою та песиком.

Любов до рукоділля їй передала бабуся, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Одного разу я пішла до бабусі і побачила як вона в'яже ці килимки. Мені стало цікаво. Вона мене навчила це два роки тому, коли почалася війна. В мене йде на такі килимки 3-4  дні», - каже дівчинка.

Інна може в'язати, а паралельно ще й книгу читати, настільки вже набила руку на рукоділлі. Створює не тільки килимки, хоча найбільше полюбляє в'язати саме їх. Найбільший майже 2 м у діаметрі. Є й не такі масштабні витвори рукодільного мистецтва

«Квіточки, шапочки, сумки, коврики, звичайно, резинки, заколки. На подарунки дарую, на ярмарки різні в школі, ну і додому в'яжу», - каже юна волинянка.

Щоб створити капелюшок ідеї можна почерпнути у всесвітній мережі, - додає дівчинка. До слова, його Інна робила на конкурс і взяла призове місце. 

Втім мама талановитої дівчинки Тетяна переконує - менше часу в гаджеті - більше часу для рукоділля та інших корисних хобі.

«Найбільше, певно, секрет в тому, що вона не має телефон, користується зараз на даний момент моїм і має багато часу в тому, що вона займається ось цими справами. Відсутність телефона відіграє важливу роль в такому розвитку дитини», - каже мама.

Окрім в'язання гарних і патріотичних виробів Інна створює композиції з природних матеріалів і зайняла призове місце на всеукраїнському конкурсі. Дівчинка любить декламувати поезію і також перемагає в конкурсах читців. Має і більш практичні в господарстві улюблені заняття.

«Ще вона в нас рибачка і дуже любить готувати смаколики - торти, млинці, різні запіканочки. Оце в неї виходить має талант такий», - розповіла Тетяна. 

Мама дівчинки додає, добре, що матеріали для виготовлення таких килимів прості - речі, які вже не потрібні і які ріжуть на стрічки.

Читайте також:

Можливо зацікавить