Ексдепутат Луцької міськради нарвався на хейт за любов до російської літератури

Ексдепутат Луцької міськради нарвався на хейт за любов до російської літератури

Колишній депутат Луцької міськради, в минулому – місцевий адвокат, а нині керівник Одеської кіностудії, кінопродюсер  і автор кількох романів Андрій Осіпов «засвітився» з новою книгою російського письменника Бориса Акуніна, який, хоч і позиціонує себе лібералом, у своїх книгах проштовхує імперіалістичні наративи.

На своїй сторінці у фейсбуці Осіпов розмістив фото, як читає новий роман Акуніна «Яма». Це – черговий твір з серії романів про титулярного радника часів Російської імперії Ераста Фандоріна, який вийшов з друку в 2023 році.

«Нова книга Бориса Акуніна. Ераст Петрович знову живий…  Як же я сумував за ним», - підписав Андрій Осіпов фото.

Його захоплення підписники не розділили і зауважили, що не варто таким чином просувати російську літературу.

«Мда, купити заборонений до продажу товар, закинути копійчину в Рашку, хай роблять ще ракети – і хвалитися цим? Ні совісті, ні мозку...»

«Який сенс українцям читати російську літературу? Нічого нового про росіян ми звідти не дізнаємося. І тим більше який сенс писати про російську літературу, просуваючи її таким чином. Ще й Акуніна - можливого меншого імперця як хуйло, але все одно імперця»

Сам Андрій Осіпов на критику не зважає: «Вибіркове порівняння різних російських творців нічого не дасть. Пару брудних лепсів запоганять сотню інших порядних людей. Треба дивитись на особистості. До прикладу, Борис Акунін є послідовним і впливовим другом України та визнаним і непримиренним ворогом путінської держави. Григорій Чхартишвілі мудрець, чиї слова змінюють світ».

«Я люблю цього автора і читаю його книги з 1996 року. Радію виходу нових книг і просто поділився своєю радістю. Однак, я не врахував, що багато людей зараз злі і зовсім не хочуть перевіряти фактів:

- книжка не російська

- написана не в Росіі

- автор грузин

- живе в Лондоні

- протистоїть багато років путіну

- допомагає Україні.

Які можуть бути питання до мене. Зрештою я просто я маю право читати, те що мені подобається. Так само я живу у вільній державі, де існує свобода думки і повага до особистих прав», - аргументує він свій вибір.  Як згодом відзначив медійник Отар Довженко, книжка російського автора, яку Осіпов  тримає в руках, надрукована в Казахстані. Проте «пушкінізм» в Україні треба винищувати.  

«Купувати російські книжки з Казахстану законом не заборонено. Вибачте, більше так не буду.  На знак каяття жертвую суму, за яку продають на українських сайтах цю книжку, у фонд винищення пушкінізму «Повернись живим», - додав він і прикріпив скрін платежу.

Довідково: Борис Акунін (Григорій Чхартишвілі) – російський письменник, грузинського походження, який пише російською мовою. Наразі він живе за кордоном і переконує, що є опозиційним до путінського режиму. Дія романів про Ераста Фандоріна, якими найбільше прославився письменник, відбувається у Російській імперії. У текстах простежується загальне схвалення та виправдання імперської політики колоніального панування. Імперські наративи про «вєлікую рассію» простежуються у всіх книгах.

Андрій Осіпов – з січня 2017 року топ-менеджер Одеської кіностудії, продюсер, письменник, громадський діяч, адвокат, правозахисник, експерт з місцевого самоврядування, член журі Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісенної лірики та творів для дітей Коронація слова.  

Народився у місті Зеленоборськ Совєтського району ХМАО Тюменської області.

З листопада 2010 по листопад 2015 рр. був депутатом Луцької міської ради. До лютого 2013 року був заступником голови фракції ВО «Батьківщина» в Луцькій міській раді. З лютого 2013 по жовтень 2015 рр. - позафракційний депутат. З березня 2015 по 28 жовтня 2015 рр. - очолював депутатську групу «Новий Луцьк».

Читайте також:

Можливо зацікавить