Експерт назвав неочевидну причину для продовження мобілізації в Україні

Експерт назвав неочевидну причину для продовження мобілізації в Україні

Мобілізація в Україні має продовжуватися не лише через те, що нашій країні необхідно утримувати лінію фронту й проводити ротацію воїнів, а і для того, щоб переконувати західних партнерів у такому меседжі - українці продовжують боротися.

На жаль, в українській державі є сегмент населення, який безпеку своєї родини не асоціює з безпекою держави, розповів військовий експерт Микола Бєлєсков «Голосу Америки», передає УНІАН

«Якщо Україна не буде готова далі продовжувати воювати, зрозуміло, що скептикам на Заході буде набагато легше просувати ідею про припинення допомоги: «А для чого ми повинні виділяти додаткові суми допомоги, якщо українці в принципі вже не хочуть воювати?» - зазначив співбесідник.

Нагадаємо, наприкінці грудня Кабмін вніс у Верховну Раду проект закону про удосконалення мобілізаційних процесів та військового обліку. Зокрема, урядовці запропонували знизити призовний вік з 27 до 25 років.

Раніше президент Володимир Зеленський під час підсумкової прес-конференції розповів, що військові хочуть додатково мобілізувати до 500 тисяч громадян України. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що таку кількість українців, у кращому разі, можна мобілізувати за рік.

Читайте також: 

Можливо зацікавить