Екстремальні види спорту. Їх приклади

Екстремальні види спорту. Їх приклади

Для деяких людей занять звичними видами спорту буває недостатньо. Вони не відчувають того рівня задоволення та екстазу, якого б їм хотілося. Також вони не можуть жити без звичної дози адреналіну, яку вони звикли отримувати під час життєнебезпечних трюків та маневрів. А ви фанатієте від екстремальних видів спорту? В дані статті спробуємо навести приклади найпопулярніших екстремальних видів спорту, деякі з них вас неодмінно здивують.

Ходіння по стропі на висоті (Highlining)

Суть цього виду спорту полягає у тому, що людина повинна пройти по натягнутій мотузці між двома скелями, будівлями чи будь-якими іншими високими об’єктами. Більшість спортсменів користуються страховкою, щоб не ризикувати власним життям. Проте, є відчайдухи, які готові йти по мотузці без жодного ременя безпеки. Хтось зривається, хтось доходить до кінця, але всі, як один, кажуть, що на стропі вони відчувають себе максимально живими. Для того, щоб займатися хайхілінгом необхідна неабияка концентрація та фізична сила, адже навіть зірвавшись залізти знову на стропу буває вкрай важко.

Рафтинг

Здавалося б, що даний вид спорту не такий і вже екстремальний, однак є різновид рафтингу під назвою вайтвотер, що має неабияку популярність серед любителів адреналіну. У вайтвотері (спуску по “білій воді”) спортсмени в одномісному надувному човні спускаються по бурхливій воді, де на шляху можуть з’являтися різні перешкоди такі, як каскад водоспадів, перекатів та підводних кишень. Також сильний потік може легко змити судно та вдарити ним об скелі. Для заняття вайтвотером вам знадобиться спеціальне водонепроникне спорядження, великий вибір якого ви знайдете тут: https://sportano.ua/brendi/helly-hansen.

Бейсджампінг

Цей екстремальний вид спору полягає у стрибку із парашутом з відносно невеликої висоти. Зазвичай спортсмени обирають дах хмарочоса, міст чи скелю. Небезпека полягає в тому, що часто даної висоти буває недостатньо для того, щоб парашут встиг розкритися. До того, деякі екстремали до останнього відтягують момент смикання за кільце, щоб подовше насолодитися вільним падінням.

Скелелазіння

Скелелазіння завжди було небезпечним видом спорту для багатьох, адже будь-яка незначна помилка на скелі може бути фатальною. А тепер уявіть собі, що є відчайдухи, які готові видертися на вершину без жодного страхувального обладнання! Цей різновид спорту називають вільним одиничним скелелазінням. Щоб ним займатися потрібно мати не лише сталеві нерви, а й неабияку фізичну силу. Для скелелазіння вам знадобиться також спеціальне обладнання, переглянути та придбати яке можна за цим посиланням: https://sportano.ua/skelelazinnja/sporjadzhennja-dlja-skelelazinnja/rjukzaki-ta-sumki-dlja-skelelazinnja.

Стрибки з мотузкою до крокодилів

Ні, ні, вам не здалось, ви все правильно прочитали, є безумці, які готові стрибати до крокодилів. Думаю, багато з вас чули про стрибки з мотузкою (банджіджампінгу), так от, для декого даний вид розваг здався занадто нудним, тому його вирішили дещо удосконалити. Таким чином з’явились стрибки з мотузкою до крокодилів, де люди готові ризикувати частинами власного тіла заради того, щоб отримати бажану дозу адреналіну.

Ходіння по крилу

Уявіть, що ви піднялися на невеликому планері у небеса, однак замість того, щоб милуватися красою навколишніх краєвидів у польоті, ви зненацька покидаєте місце пасажира та видряпуєтесь на крила. Спортсмени намагаються перейти з одного крила на інше під час польоту. Зазвичай, вони користуються надійною страховкою, однак варто пам’ятати, що швидкістю вітру, якому ви будете протистояти може сягати до 300 км/год.

Матеріал опублікований на правах реклами

Можливо зацікавить

Волинянка виборола «срібло» та «бронзу» на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики

Волинянка виборола «срібло» та «бронзу» на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики

футбол Тимощук

Зрадник з Луцька Тимощук увійшов до списку найкращих українських футболістів в історії

Валентин Рубчинський Дніпро-1

Шлях до успіху, європейські амбіції та тріумф на престижному турнірі: інтерв'ю з футболістом Валентином Рубчинським

Волинянка здобула золото на Чемпіонаті Європи з армреслінгу

Волинянка здобула золото на Чемпіонаті Європи з армреслінгу

Євро-2024

Польща без Левандовського, але з ексволинянином, програла Нідерландам: подробиці матчу Євро-2024

На Волині відбудеться патріотичний забіг «Воля до Перемоги»: як стати учасником

На Волині відбудеться патріотичний забіг «Воля до Перемоги»: як стати учасником

12-річна спортсменка з Луцька готується до чемпіонату світу з карате у Токіо

12-річна спортсменка з Луцька готується до чемпіонату світу з карате у Токіо

Паралімпійські ігри
відео

Його знання і вміння вражають: у Луцьку живе 10-річний феномен

Переселенець з Волновахи здобув для Волині золоту медаль на чемпіонаті світу

Переселенець з Волновахи здобув для Волині золоту медаль на чемпіонаті світу