Луцькі ОСББ просять відновити фінансування програми капітального ремонту житлових будинків

Луцькі ОСББ просять відновити фінансування програми капітального ремонту житлових будинків

Голови ОСББ обласного центру Волині вимагають від Луцької міської ради відновити фінансування програми щодо капітального ремонту житлового фонду. А також голови ОСББ просять, аби ця програма змінилася із формату 50 на 50 на формат 70 на 30.

 Про це у вівторок, 23 квітня, під час засідання комісії Луцькорї міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності заявив голова громадської організації «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Петро Бойко.

«У Луцькій міській раді були і є програми щодо капітального ремонту житлового фонду. На даний час існує програма щодо капітального ремонту житлового фонду міста Луцька у форматі 50 на 50. Тобто 50% платить міська рада і 50% - відповідно мешканці того чи іншого будинку. На реалізацію програми не було закладено коштів. Ми вимагаємо, аби на цю програму заклали кошти, аби ця програма існувала. Адже є будинки, де проживають в основному пенсіонери, які не можуть працювати за програмою «Енергодім». 

Будинки ЖЕКи добили до ручки, люди хочуть їх відремонтувати:  відремонтувати підвали, відремонтувати покрівлю і так далі. Вони згідні по цій програмі працювати, але фінансування міська рада не заклала і ми все-таки просимо, аби міська рада відновила фінансування по цій програмі», - сказав Петро Бойко.

Він навів приклад успішної реалізації подібної програми у місті Ковелі.

«Якщо ми візьмемо, наприклад, Ковель, то там працює програма 90 на 10, тобто 90% коштів дає міська рада, а тільки 10% мешканці будинку. Була в Луцьку програма 70 на 30, поступово почали опускати показники: було 60 на 40, потім - 50 на 50.

Ми вважаємо, що це неправильно, ми не вимагаємо 90 на 10, але хоча би 70 на 30, щоб було. Програма існує і це у вашій компетенції вирішити це питання і провести фінансування цієї програми», - звернувся він до членів комісії.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення Луцька міська рада левову частку бюджету витрачає на допомогу військовим і такі капітальні видатки – під забороною.

Голова ж комісії Роман Бондарук пообіцяв опрацювати це питання.

Читайте також:

Можливо зацікавить