Не платив за воду і затопив сусідів: волинянину відрізали водопостачання за борги

Не платив за воду і затопив сусідів: волинянину відрізали водопостачання за борги

Днями у Володимирі підтопило кілька господарських обійсть. Інцидент трапився у п’ятницю ввечері, 3 лютого, на ділянці водогону по вулиці Соломії Крушельницької.

Про це повідомилиу КП «Володимирводоканал».

На місці пориву комунальники виявили факт самовільного втручання у мережу.

Як вдалося з’ясувати, винуватцем, який спричинив аварійну ситуацію, є місцевий житель, будинок якого напередодні було відключено від мережі водопостачання через заборгованість.

«Споживач майже рік не платить за послуги, заборгувавши водоканалу понад шість тисяч гривень. На письмові й телефонні повідомлення щодо рекомендацій сплатити борг не реагував. Працівники підприємства кілька разів приїздили до нього додому, щоб обговорити дане питання, але до них ніхто не вийшов, хоча було видно, у будинку проживають люди, ведеться будівництво. Це підтвердили й сусіди», - йдеться у повідомленні. 

Керуючись ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» було прийнято рішення – відключити споживача від водопостачання. Для відновлення послуг йому потрібно буде погасити борг та заплатити за повторне підключення. Утім він вирішив самотужки, тобто незаконно, повернути воду у дім, і втрутився у мережу, спричинивши аварійну ситуацію. Тож крім боргу, згідно «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» (Наказ КМУ №190 від 27.06.2008 р) чоловікові доведеться компенсувати збитки водоканалу, нанесені в результаті самовільного втручання у водопровідну мережу.

Не платив за воду і затопив сусідів: волинянину відрізали водопостачання за боргиНе платив за воду і затопив сусідів: волинянину відрізали водопостачання за борги

Читайте також: 

Можливо зацікавить