Головна освітянка Підгайцівської громади не визнає своєї вини у суді

Головна освітянка Підгайцівської громади не визнає своєї вини у суді

Головна освітянка Підгайцівської громади Жанна Скороход, яку наразі судять, своєї провини не визнає ні частково, ні повністю. Про це стало відомо під час чергового розгляду справи у Луцькому міськрайонному суді.

Нагадаємо, слідство встановило, що у березні 2023 року сільрада уклала із приватним підприємством договір про виготовлення проєктної документації щодо будівництва укриття на території Піддубцівського ліцею. За кілька днів після укладення договору, достовірно знаючи, що документація не виготовлена, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанна Скороход підписала акт виконаних робіт із внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення Жанною Скороход службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України) скерували до суду.

«16 березня 2023 року Жанна Скороход зловжила своїм службовим становищем та здійснила підроблення офіційного документу. Таким чином незаконно розтратила грошові кошти бюджету Підгайцівської сільської ради відділу освіти, культури, молоді та спорту у розмірі 287 тисяч 498 гривень», - йдеться в матеріалах справи.

На початку вересня у Луцькому міськрайонному суді вже розглядали справу про зловживання службовим становищем начальницею відділу Підгайцівської сільської ради Жанною Скороход. Тоді прокурор Андрій Матюк наполягав на необхідності відсторонення обвинуваченої від займаної посади терміном 2 місяці, аби уникнути вчинення нових кримінальних правопорушень з її боку. Проте суддя Оксана Данелюк відхилила клопотання прокурора та залишила Жанну Скороход виконувати обов'язки начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради.

Головна освітянка Підгайцівської громади не визнає своєї вини у судіГоловна освітянка Підгайцівської громади не визнає своєї вини у суді

Під час чергового судового засідання, що відбулося у понеділок, 16 жовтня, прокурор Андрій Матюк оголосив Жанні Скороход обвинувальний акт. Після чого обвинувачена зауважила, що не визнає себе винною, ні частково, ні повністю.

Далі у суді визначили порядок дослідження доказів. Адвокат обвинуваченої Максим Мохнюк зауважив, що Жанна Скороход бажає давати покази тільки після того, як будуть досліджені всі докази і опитані свідки:

«Моя підзахисна хоче давати показання вкінці, тобто після того, як будуть досліджені всі докази, прошу це врахувати».

Тож під час судового засідання затвердили наступний порядок дослудження доказів:

  • представник потерпілого;
  • письмові докази;
  • свідки по реєстру;
  • Жанна Скороход.

Коли суддя Оксана Данелюк звернулася до представника потерпілої сторони (Підгайцівської сілької ради) - голови Підгайцівської сільської ради Юрія Семенюка, аби вислухати його позицію, він зауважив, що не бажає представляти потерпілу сторону у суді.

«Я, Юрій Семенюк, голова Підгайцівської сільської ради, прошу вважати недійсною мою заяву про визнання мене представником потерпілого в межах кримінального провадження з ознаками кримінального правопорушення за ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України. Я не маю юридичної освіти, мені не було роз'яснено та повідомлено мої права та обов'язки як учасника відповідної процесуальної дії», - йдеться у заяві Юрія Семенюка.

Тепер із заявою Юрія Семенюка повинен ознайомитися прокурор. Наступне судове засідання з розгляду цієї справи призначено на 8 листопада.

Нагадаємо, раніше начальниці відділу освіти Підгайцівської сільради Жанні Скороход суд призначав штраф у розмірі 3 400 гривень за те, що очолювана нею структура закуповувала меблі у її чоловіка.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить