Гостинний двір Прайзлерів: чому пам'ятку архітектури обгородили риштуванням

Гостинний двір Прайзлерів: чому пам'ятку архітектури обгородили риштуванням

Пам’ятку архітектури початку ХХ століття Гостинний двір чехів Прайзлерівщо в Старому місті, обгородили риштуваннями. Як стало відомо, інвестор готується розпочати реставраційні роботи.

Як розповів ІА Волинські Новини директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, після того, як було підписано договір про державно-приватне партнерство щодо реставрації пам’ятки на вулиці Кафедральній, 4, об’єкт відійшов у підпорядкування приватному партнеру, щоб він міг розпочати реставраційні роботи.

«Проєктні роботи, найімовірніше, – на стадії замовлення. Як бачимо, інвестор уже встановив риштування, щоб у подальшому реставрувати фасад. Поки що невідомо, чи там розпочалися роботи.

Фактично проєкт «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване на вулиці Кафедральній, 4 у Луцьку» перейшов на стадію інвестування. Тобто йдеться не про бюджетні кошти, а про гроші приватного партнера. Питання, коли саме розпочнуться роботи, – до нього.

Єдине, що я можу сказати: на роботи передбачено два роки. Поки що якихось пересторог, що роботи за цей час не буде виконано, немає. Зокрема, те обладнання, яке ми вже сьогодні бачимо, наштовхує нас на думку, що в інвестора все гаразд. Він навіть придбав нове обладнання для того, щоб реставрувати цю будівлю.

В інтересах інвестора, щоб заклад почав працювати раніше, ніж за два роки. Адже чим швидше завершаться роботи, тим швидше він почне заробляти. І в інтересах міста, щоб пам’ятку відреставрували раніше», – прокоментував директор департаменту економічної політики Борис Смаль.

Гостинний двір Прайзлерів: чому пам'ятку архітектури обгородили риштуванням

Читайте також: 

Можливо зацікавить