Готуємось до Великодня: рецепт крафіна від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати святкову паску-крафін – оригінальну випічку, що поєднує традиційні смаки та сучасний вигляд.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти (на 3 шт., форма 11-12 см)
- Борошно – 500 г
- Яйце – 1 шт. + 2 жовтки
- Цукор – 100 г
- Молоко – 150 мл
- Дріжджі сухі – 5 г (або пресовані – 15 г)
- Масло розтоплене – 50 г
- Масло для змащування – 60 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – ½ ч. л.
- Родзинки – 150 г
Приготування
- Приготування опари: у теплому молоці розчинити 1 ч. л. цукру, додати дріжджі та 2 ст. л. борошна. Перемішати, накрити плівкою та залишити на 15 хвилин, доки утвориться «шапка».
- Замішування тіста: збити яйця з цукром до світлої маси, додати розтоплене масло, ванільний цукор, сіль, опару, просіяне борошно. Вимісити еластичне тісто, накрити рушником і залишити у теплому місці на 2 години.
- Формування крафінів: тісто поділити на 3 частини, кожну розкачати у тонкий пласт, змастити маслом, посипати замоченими родзинками або цукатами. Скрутити у рулет, розрізати вздовж (не до кінця) та сформувати спіраль. Викласти у форми, залишити підходити ще на годину.
- Випікання: за бажанням змастити збитим яйцем із молоком. Випікати у розігрітій до 180°C духовці 30-35 хвилин.
Паска-крафін виходить ніжною, ароматною та святковою. Фудблогерка радить експериментувати з начинкою, додаючи улюблені сухофрукти чи горіхи.
Читайте також:
- Матимете гарний врожай: коли садити капусту у квітні 2025
- Шакшука за 15 хвилин: простий рецепт сніданку від луцької фудблогерки
- Посадка картоплі у 2025 році: найкращі дати для гарного врожаю