Готую кожного Різдва: як замаринувати скумбрію, щоб усі були в захваті
Скумбрія – це не просто риба, а справжня знахідка для любителів смачної та ароматної їжі. Вона чудово вбирає спеції, легко готується і завжди виходить соковитою. Маринована скумбрія - смачна та ароматна страва, яка стане ефектною прикрасою святкового столу.
Рецептом соковитої страви поділилося видання Сенсація.
Маринована скумбрія вже давно займає особливе місце у світі кулінарії, правильно її приготувавши, страва смакуватиме на 10 з 10, і не лише вам, а й усім вашим гостям.
Крім смаку, вона ще й є дуже корисною, адже багата на Омега-3 жирні кислоти та велику кількість вітамінів. Часто скумбрію можна зустріти на застіллях, а так як Новий рік вже наближається, можна приготувати цю страву саме на це свято.
Інгредієнти:
- заморожена скумбрія – 2 шт.
- вода – 400 мл
- морська сіль – 3 ч. л.
- лавровий лист – 4 шт.
- чорний перець горошком – 7 шт.
- духмяний перець горошком – 5 шт.
- гвоздика – 2 бутони
- коріандр в зернах – 0,5 ч. л.
Перш за все, рибу необхідно розморозити, після чого промити і очистити від голови, хвоста й внутрішніх органів. Слід ретельно позбутись темних плівок всередині черевця. Також варто зрізати плавники, обсушити рибу паперовими рушниками та нарізати на порційні шматки.
Для маринаду нам знадобиться каструля, у якій потрібно змішати воду з морською сіллю, лавровим листям, чорним та духмяним горошком, гвоздикою і зернами коріандру. Таку суміш необхідно поставити на середній вогонь й довести до кипіння та варити чотири хвилини. Потім маринад варто зняти з плити й дочекатись його охолодження до кімнатної температури.
Підготовлені шматочки риби слід розкласти у скляні банки з кришками, які закриваються, та залити маринадом. Закриваємо щільно банки та переставляємо їх у холодильник мінімум на одну добу. У прохолодному місці (в холодильнику) скумбрія може зберігатись до тижня – не більше.
Читайте також:
- Пиріг без духовки за 25 хвилин: ідеальний десерт на випадок відключень світла
- Скільки солі додавати у квашену капусту: точні пропорції на 3-літрову банку, на 1 кг овочів
- Салат на Новий Рік 2026 замість «Олів’є» і «Шуби»: простий рецепт, який сподобається всім