Хати тріщать, а під ними болото: у Луцьку фури розбивають дорогу. Відео

Хати тріщать, а під ними болото: у Луцьку фури розбивають дорогу. Відео

Люди на вулиці Мрії у Луцьку знову кричать про те, що фури розбивають їм дорогу. Мовляв, ганяють так, що страшно. Ні діти не можуть вийти на вулицю погратися, ні дорослі в хаті вікна відчинити, бо пилюка стоїть стовпом.

На проблемну вулицю завітав головний комунальник міста та помічник міського голови. До якого рішення дійшли та чи відремонтують таки омріяну Мрію, розповіли у сюжеті 12 каналу.

«Вода біжить двір, от задати запитання, кому це треба? Хто би так хотів, щоб йому в двір з дороги вода бігла, що я не можу виїхати машиною. Подивіться, виїжджаєш і зразу в яму»,  - каже лучанка.

Мешканці Вулиці Мрії у Луцьку, колишня Ціолковського, знову бідкаються через розбиту дорогу. Вже кілька місяців поспіль вони добиваютьсяремонту. Дорога валиться, штукатурка у хатах сиплеться, а фури, мовляв, собі гасають. За дітей, які ходять вулицею, страшно і навіть вікна не можна відчинити  - постійно стоїть пилюка, а під ногами біля хат чи не постійне болото. За словами мешканців, це все через підприємства, які діють поруч на сусідній вулиці Авіаторів.

«Якби ми біля себе ніхто не чистив, то в нас би було так, як в кінці, там навіть тротуару не видно. Як тільки підсихає ми виходимо те все і чистимо біля себе», - розповіла мешканка вулиці Алла. 

Окрім того, вже близько 8 років мешканці спостерігають за збільшенням тріщин на своїх домівках. Цього тижня з довгоочікуваним рішеннямцієї проблеми до них приїхали головний комунальник міста і помічник міського голови. Запевняють, ремонт дороги буде, обмежувач руху для фур поставлять. Однак є нюанс.

«Потрібно робити там обмежувач руху, щоб вантажний транспорт тут не їздив, оскільки це вже питання дуже довго тягнеться, а там будемо спілкуватися безпосередньо з підприємцями на співфінансуванні з місцевого бюджету. Будемо дивитися, скільки ми в змозі будемо допомогти підприємцям для того, щоб зробити заїзд безпосередньо від Сосюри і до їхніх промислових зон», - зазначив помічник луцького міського голови Назарій Храновський.

Тож фури їздити тут вже не зможуть, а от для швидкої та пожежної машин доступ буде. Крім того, промислову вулицю Авіаторів завдовжки понад півтора кілометра таки відремонтують для проїзду великогабаритного транспорту.

«Тобто поставити габаритні ворота, щоб фура не могла проїхати, ну бус буде їздити. Ну але нам треба офіційний дозвіл від пожежної частини, тому що раптом станеться пожежа. Ну вони ж приїдуть сюди найперше», - каже директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк.

«Можливо, ось тут так само частину замістити дороги. так само, де буде житлова зона там далі по вулиці Сосюри. ми постараємося виділити частину коштів з міста для того, щоб так само людям зробити якесь асфальтне покриття і провести благоустрій», - додав Назарій Храновський.

Орієнтовна вартість ремонту вулиці Авіаторів з поворотом на вулицю Мрії становить 29 млн гривень. За ремонт планують взятися улітку. Поки, каже Микола Осіюк, ями засиплять, тож за три місяці таке тимчасове покриття протримається.

Читайте також:

Можливо зацікавить