Штукатурка з хат сиплеться, а під хатами – болото: вулицю у Луцьку перетворили на трасу для фур

Штукатурка з хат сиплеться, а під хатами – болото: вулицю у Луцьку перетворили на трасу для фур

Мешканці вулиці Мрії у Луцьку буквально кричать про те, що великогабаритні машини розбивають їм дорогу. Мовляв, ганяють так, що аж страшно. Ні діти не можуть вийти на вулицю погратися, ні дорослі в хаті вікна відчинити, бо курява стоїть стовпом.

Чому фури їдуть поміж людських хат та чи є рішення цієї ситуації, - розповіли у сюжеті 12 каналу.

«Над вікном тріщина, аж всередині тріщина, на тій кімнаті також тріщина. Буде падати, мабуть, вже не знаю шо робити», - бідкається мешканка вулиці Марія

Марія, яка живе на вулиці Мрії у Луцьку, показує, як руйнується її дім. А все через те, каже вона, що через цю вулицю постійно їздять великогабаритні машини. Дорога валиться, штукатурка сиплеться, а фури, мовляв гасають собі. Дорога руйнується, за дітей, які ходять вулицею. страшно, і навіть вікна не можна відчинити - постійно стоїть пилюка, а під ногами, біля хати взагалі болото. За словами мешканців це все завдяки підприємствам, які поселилися поруч, на сусідній вулиці Авіаторів. 

«Транспорт, який їздить і викликана поліція. Вони всі говорять. шо це промислова зона і що ми повинні тут їздити. Ми їм говоримо, покажіть конкретно, де на нашій вулиці находяться підприємства. Підприємств тут немає, всі підприємства находяться на вулиці Авіаторів, а їздять вони тут і коли їх починають штрафувати, вони кажуть - штрафуйте, нам потім керівник поверне ті кошти», - розповіла мешканка вулиці Алла

Лучани кажуть, вже близько восьми років вони дивляться як тріщать хати та фундаменти власних будинків. 

«Ми вже навіть його і пообкладували його і утеплили це і хлопці там стяжки поробили, а воно все одно далі йде», - каже Алла.

Такі проблеми, кажуть мешканці - мало не в кожній хаті на вулиці. Не раз зверталися до влади. І от близько 2-ох місяців тому поставили нові дорожні знаки, які забороняють рух вулицею великогабаритного транспорту, рух машин, що перевозять небезпечні вантажі, обмежують швидкість, а також знак який позначає житлову зону, а отже - теж забороняє рух вантажівок. Однак люди кажуть, що водії просто ігнорують ці дороговкази. 

«Наші діти не можуть вийти на вулицю і погратися. По-перше той знак, що стоїть, ні одне підприємство не дотримується тих знаків. Вони як виїжджають от з тих ям, вони шурують на такій швидкості. Вони не дивляться є діти чи нема дітей», - обурюється Алла.

Патрульна поліція правоту людей визнає, підтверджуючи заборону. А далі, як то кажуть, розводить руками: мовляв, порушення є - штрафуємо.

Керівник однієї з компаній, що розміщена на вулиці Авіаторів, каже, що працює тут уже 15 років. Запевняє: іншого виходу, ніж їздити через вулицю Мрії - немає.

«Та просто там немає альтернативної дороги. Ми їздили б і тудою їздили, якби була б дорога, дороги просто немає. От вантажні автомобілі там і до 40 тон вони там не можуть проїхати. Якщо її немає ну кудою, ми ж не можемо літати, немає ще такої техніки, щоб літала», - стверджує директор ПП ВІО Сергій Смолярчук.

Не будемо їздити, доки іншу дорогу не відремонтують - каже підприємець. Втім, у міській раді - не тішать планами. 

«Ну якщо немає іншого шляху, щоб доїхати вони змушені рухатися цією вулицею Мрії. Можливо коли якщо будуть кошти, буде така можливість, буде виконаний ремонт вулиці Авіаторів, буде влаштовано проїзд», - розповів директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк. 

А от мінімальний ремонт на вулиці Мрії все ж обіцяють

«Звичайно ми її підсипемо, щоб на осінньо-зимовий-весняний період щоби проїжджа частина була в задовільному стані ми стараємся максимально привести всю територію...до належного стану», - додав Микола Осіюк. 

З усього видно, що наразі найдієвіший спосіб допомогти людям з їх проблемою - це штрафувати водіїв. Адже і підприємці визнають: це таки впливає.

Читайте також:

Можливо зацікавить