Хотів зігрітися: за крадіжку чвертки горілки безхатька з Луцька хочуть посадити на 10 років

Хотів зігрітися: за крадіжку чвертки горілки безхатька з Луцька хочуть посадити на 10 років

У Луцьку за чвертку горілки безхатька хочуть посадити на сім, а то й десять років. Така доля спіткала лучанина, який не має постійного житла. Взимку він вкрав у магазині спиртне.

Чоловік розказав, чому так вчинив, ну а судді вирішували, як з ним бути далі, інформують Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Не має постійного житла, вкрав у магазині чвертки горілки і тепер ризикує надовго опинитися в тюрмі. Микола каже, що просто хотів зігрітися.

«Я пішов вкрасти спиртне, того що було зимою холодно. І я його брав для того, щоб просто зігрітися. Я не брав просто кайфувати від того», – стверджує Микола.

Чоловік зі своїм батьком оселилися у напівзруйнованому будинку. Принаймні сусіди кажуть, що вже близько року тут живуть безхатьки.

«Бомжі живуть, правоохоронні органи не звертають увагу ні на що, ні на які звернення. Вони різні, бачила десь чоловік п’ять. Вони мені сказали, що їм дозволили жити тут. Там заварили щось, і вони сюди перебрались. Все побили. Добре, що сміття прибрали зараз, а то було повністю все… Гляньте: отут розвалили, тут розвалили. Там я збирала те скло все, вони знов побили», – розповідає жінка, яка живе поблизу.

Сусідка каже, що вже зо три дні тут нікого не бачить. Після того, як сталась крадіжка горілки, Миколі спочатку дали домашній арешт. Але де ж його дім? За адресою, яку він вказав, його не знайшли, тож поселили в СІЗО.

«Після 11 лютого Войтович дійсно не проживав за тією адресою, оскільки він не має постійної адреси проживання, а проживає зі своїм батьком, який має інвалідність другої групи по зору довічно, доглядаючи його, у закинутому приміщенні колишньої пожежної частини. Саме за цією адресою після 11 лютого 2024 року Войтович писав особисто розписку слідчому, що він і в подальшому зобов’язується проживати за даним місцем, з’являтись на перші виклики слідчого», – зауважив захисник Ігор Мамченко.

Жінка, яка живе поблизу закинутого будинку, каже, що один з чоловіків розповідав ніби у його квартирі хтось живе, а поліція на це не звертає уваги.

Чи міг то бути Микола – невідомо. Раніше чоловік не мав жодних судимостей, каже його захисник. Однак прокурор та слідчий наполягають, аби він був під вартою.

«Ввів слідчого суддю в оману, оскільки за такою адресою ніколи не проживав. В подальшому вживалися заходи з метою його місцезнаходжень, було опитано власницю даного приміщення. Він там ніколи не проживав і після 10 лютого не перебував», – переконувала прокурор Світлана Урин.

Сам Микола просить суддів відпустити його під домашній арешт, аби доглядати за батьком.

«За батьком ніхто не дивиться. Я хотів би бути під домашнім арештом, щоб дивитися за батьком», – просив чоловік.

Однак на найближчі два місяці чоловіка таки залишають у слідчому ізоляторі. Зате йому визначили розмір застави – понад 150 тисяч гривень.

Читайте також: 

Можливо зацікавить