Працівники ТЦК крали газ з магістралі під час комендантської години

ТЦК, Харківщина, газ, крадіжка

У Харківській області працівники районного ТЦК крали газовий конденсат, користуючись можливістю вільно пересуватися під час комендантської години.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону. 

За версією слідства, тепер уже колишній охоронець одного з районних ТЦК Харківської області створив організовану групу, до якої залучив ще трьох теж уже колишніх військовослужбовців цього ж військкомату.  

«Протиправна діяльність їх полягала у викраденні нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області. Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки», – повідомляє прокуратура.

За підрахунками правоохоронців, загалом фігуранти змогли викрасти газового конденсату на загальну суму понад 400 000 грн. Також зазначається, що своїми діями зловмисники могли спричинити аварію і пожежу на газовій магістралі, в тому числі із загибеллю людей.

Наразі усім чотирьом повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України – крадіжка у великих розмірах, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану. Якщо провину буде доведено в суді, їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Читайте також:

  • Сусіди розповіли про дивні обставини смерті чоловіка після візиту до ТЦК

Можливо зацікавить