Кандидати вимагають бронь від мобілізації: на Волині діти з двох сіл не ходять на уроки, бо немає водія шкільного автобуса

Кандидати вимагають бронь від мобілізації: на Волині діти з двох сіл не ходять на уроки, бо немає водія шкільного автобуса

Діти із сіл Адамівка та Зоряне Забродівської громади Ковельського району на Волині місяць не відвідують школу, бо немає водія шкільного автобуса. Ба більше, звичайного рейсового автобуса теж немає. А до навчального закладу треба доїжджати понад 10 кілометрів.

Батьки школярів з Адамівки нарікають: місяць діти не ходять до школи. Учні з цього села навчаються в Поступелі, а діти з села Зоряне мають їздити до школи в Забродах, повідомляють Волинські новини з почиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Дмитро Чорнуха – батько трьох школярів. Усі вони зараз вдома.

«Водії є, але вони просять бронь. Зарплата відносно маленька – 5000 чи 6000 гривень. Ніхто бронь не дає. Дітям ставлять прогули. Бомбосховище зробили, а грошей на водія немає. Багато дітей із початкових класів, із садочка не їздять», – сказав Дмитро Чорнуха.

Кандидати вимагають бронь від мобілізації: на Волині діти з двох сіл не ходять на уроки, бо немає водія шкільного автобуса

Як розповів голова Забродівської громади Микола Калачук, проблема серйозна. Зараз справді не можуть знайти водія.

«Шукаємо водія… Ті всі молоді, які мають відповідну категорію, хто мобілізований, хто пішов добровільно воювати. Багато виїхало за кордон, пішли на фури», – зазначив Микола Калачук.

За його словами, нині є кандидатура на водія, але чи керуватиме він шкільним автобусом, поки що невідомо.

«Він сказав: «Я не матиму броні, тому не даю гарантії, що буду у вас працювати, тому що при першій зустрічі з ТЦК піду від вас». Вони прямо кажуть. Якби була бронь на цю категорію посад, то проблем узагалі не було б», – додав голова Забродівської громади.

Ось така критична ситуація виникла в Адамівці та Зоряному. Шкільний авутобус є – водія немає. До речі, до цих сіл не їздять навіть рейсові автобуси. Люди долають по шість кілометрів пішки, щоб вийти на центральну дорогу, де курсує транспорт.

Читайте також: 

Можливо зацікавить

на щиті, Луцьк, Волинь

Великдень зі сльозами та скорботою: на Волинь повертаються полеглі на війні Герої

поховання військового
фото

Дві донечки ніколи більше не побачать татка: напередодні Великодня на Волині попрощались з Героєм Олександром Муковським

на щиті
фото

Дві втрати в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Руслан Сулім

пологи

На Волині жінка народила доньку у «швидкій»

поховання військового

Трагічний Великдень: у переддень великого свята на Волині прощатимуться з Героєм Віталієм Лесиком

Yaktak Небо
відео

Про безмежність, мудрість і вічність: відомий співак з Волині Yaktak випустив нову колаборацію

Погода заморозки

Заморозки повертаються? Волинян попередили про похолодання

поранення війна

Замість свята - жалоба: на Волині у переддень Великодня прощатимуться із Героєм Іваном Толочком

Евакуація
фото

Сподіваються перепочити від ракетних атак: на Волинь прибув евакуаційний потяг з Донеччини