У селі на Волині вантажівки з лісом руйнують дорогу: місцеві заблокували їм шлях

У селі на Волині вантажівки з лісом руйнують дорогу: місцеві заблокували їм шлях

У селі Комарове Ратнівської громади стався конфлікт між водіями вантажівок та селянами.

Про невтішну ситуацію емоційно розповів та поділився відео на своїй фейсбук-сторінці місцевий активіст Андрій Кіперчук, - пише газета Район.Ратне.

За словами місцевих, ґрунтовою дорогою стало неможливо їздити через часті дощі. Руйнують дорогу і фури, які вивозять цим шляхом ліс.  

Один із конфліктів між активістами та працівниками місцевого лісгоспу стався у понеділок, 5 лютого.

«Ось така сьогодні виникла ситуація. Дорога «Ратне-Комарово» убита повністю.Як пішли дощі ,неможливо зовсім по ній їхати. Сьогодні Лісництво хотіли по ній вивозити ліс. 2 Фури, приблизно одна фура важила б 40 тонн.Урал і Трактор (лісовоз). Люди, представляєте, що було б із тією дорогою.???!», – написав Андрій. 

Занепокоєння викликало те, що через погіршення стану доріг до села не буде їздити шкільний автобус, вантажівки із харчовими продуктами, а самі мешканці не зможуть дібратися із Ратного додому.

З такою проблемою, чоловік звернувся до Ратнівської селищної ради.

На місце події, де селяни зібралися та перегородили рух лісовозам, виїхали: староста Жиричівського старостинського округу Сергій Вашестюк, заступник ратнівського селищного голови Сергій Ковч та лісничий Гірниківського лісництва.

Журналістам не вдалося поспілкуватися щодо даної ситуації із керівником філії «Ратнівське ЛГ» ДП спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Сергієм Тишковцем через те, що він не бере слухавку.

Як повідомили виданню у селищній раді лісгосп веде господарську діяльність в межах закону, зокрема нині йде заготівля дров.

У результаті перемовин між активістами, керівництвом громади та лісниками учасникам спілкування вдалося дійти спільної згоди: тимчасово припинити вивезення лісу по дорозі, що пролягає у селі Комарове та веде до селища Ратне.

«Прийнято рішення не пускати великовантажні машини. Зокрема, перевезення надалі припинятимуться, якщо йтимуть рясні дощі, які погіршують стан дороги та ускладнюють рух», – повідомив очільник громади Віталій Бірук.

Як зазначив очільник громади, коли підсохне дорога і буде можливість її покращити – проведуть роботи з грейдерування спільно із лісівниками.

Читайте також:

Можливо зацікавить