Яблучний пиріг, що тане в роті: ароматний десерт, який закохує з першого шматочка

Яблучний пиріг, що тане в роті: ароматний десерт, який закохує з першого шматочка

Яблуко — один із найулюбленіших і найуніверсальніших фруктів у кулінарії. З нього готують компоти, повидла, штруделі, пиріжки та безліч ароматних десертів, що наповнюють дім теплом і затишком. Серед них — медовий яблучний крамбл, крихкий і солодкий, із легкою фруктовою кислинкою.

Не менш спокусливий і яблучний пиріг із заварним кремом: хрумке пісочне тісто, соковиті яблука та ніжний крем створюють поєднання, від якого важко відмовитися.

Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «lanas_diet», пише Телеграф.

Інгредієнти:

Тісто:

  • масло кімнатної температури – 150 г;
  • цукор – 120 г;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 1 ч. л;
  • яйце – 1 шт.;
  • холодна вода – 2 ст. л;

Яблучний шар:

  • кислі яблука – 4 шт.;
  • цукор – 1 ст. л;
  • цедра і сік лимона – з половини;

Заварний крем:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 90 г;
  • ваніль – за смаком;
  • борошно – 75 г;
  • молоко – 750 мл;

Додатково:

мигдалеві пластівці – для посипки.

Спосіб приготування

Зварити заварний крем: збити яйця з цукром і ваніллю, додати борошно, поступово ввести гаряче молоко й проварити до загустіння. Злегка остудити крем.

Замісити тісто з усіх інгредієнтів, загорнути у плівку. Нарізати яблука кубиком, додати цукор, цедру і лимонний сік.

Викласти тісто у форму з пергаментом, зверху – яблука, потім – крем, посипати мигдалем. Випікати при 170 °С близько години, повністю остудити й поставити в холодильник для стабілізації крему.

Можливо зацікавить