Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Найпопулярнішою яблучною випічкою, безперечно, вважають шарлотку. Та яблука — універсальний фрукт, тож із них легко приготувати й інші десерти: від ніжних панкейків до ароматних карамелізованих яблук.

Пропонуємо рецепт смачного яблучного пирога зі штрейзелем — хрумкою крихтою, що робить випічку ще ароматнішою та апетитнішою.

Опублікували його на Instagram-сторінці «ludatort», пише Телеграф.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Борошно - 250 г
  • Сіль до смаку
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Яблуко - 2 шт
  • Кориця мелена - 1 ч. л.
  • Коричневий цукор - 1 ст. л.
  • Жирний кефір - 250 мл

Етапи приготування

Яйця та цукор добре збити вінчиком. Додати олію або розтоплене вершкове масло, сіль та перемішати.  Влити кефір та борошно просіяне разом з розпушувачем. Перемішати, щоб не було грудочок.

Яблука порізати тоненькими скибками та присипати корицею. Форму змастити вершковим маслом та присипати борошном.

Вилити тісто в форму та зверху викласти яблука, трохи притоплюючи їх. Яблука присипати коричневим цукром, щоб при випіканні утворилася карамельна кірочка. 

Випікати у розігрітій до 180°С духовці близько 40-50 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить