Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається
Найпопулярнішою яблучною випічкою, безперечно, вважають шарлотку. Та яблука — універсальний фрукт, тож із них легко приготувати й інші десерти: від ніжних панкейків до ароматних карамелізованих яблук.
Пропонуємо рецепт смачного яблучного пирога зі штрейзелем — хрумкою крихтою, що робить випічку ще ароматнішою та апетитнішою.
Опублікували його на Instagram-сторінці «ludatort», пише Телеграф.
Інгредієнти
- Яйце куряче - 2 шт
- Цукор - 150 г
- Масло вершкове - 50 г
- Борошно - 250 г
- Сіль до смаку
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Яблуко - 2 шт
- Кориця мелена - 1 ч. л.
- Коричневий цукор - 1 ст. л.
- Жирний кефір - 250 мл
Етапи приготування
Яйця та цукор добре збити вінчиком. Додати олію або розтоплене вершкове масло, сіль та перемішати. Влити кефір та борошно просіяне разом з розпушувачем. Перемішати, щоб не було грудочок.
Яблука порізати тоненькими скибками та присипати корицею. Форму змастити вершковим маслом та присипати борошном.
Вилити тісто в форму та зверху викласти яблука, трохи притоплюючи їх. Яблука присипати коричневим цукром, щоб при випіканні утворилася карамельна кірочка.
Випікати у розігрітій до 180°С духовці близько 40-50 хвилин.
Читайте також:
- Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму
- Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному
- Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла