Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла

Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла

Навіть під час вимкнень світла можна потішити себе домашньою випічкою. Для цього не потрібна духовка — достатньо сковороди та кількох простих інгредієнтів.

Яблучний пиріг, приготований на плиті, виходить м’яким, ароматним і неймовірно осіннім: змішуєте тісто, заливаєте ним карамелізовані яблука, накриваєте кришкою — і вже за 40 хвилин маєте готовий десерт, пише NV.Food.

Інгредiєнти для тіста

  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Олія соняшникова рафінована - 3 ст. л.
  • Манна крупа - 50 г
  • Молоко - 3 ст. л.
  • Лимон, цедра за смаком
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Цукор - 40 г
  • Яйця курячі 2 шт.

Інгредiєнти для начинки

  • Яблуко - 2 шт.
  • Кориця - ½ ч.л.
  • Лимон, сік - 20 мл
  • Цукор - 40 г
  • Масло вершкове 73% - 20 г

Приготування

Добре вимийте яблука, очистіть від шкірки та серцевини, наріжте невеликими скибочками. Посипте корицею.

Розтопіть в сковороді вершкове масло, влийте сік лимона, додайте цукор та перемішайте. покладіть в сковороду яблука та тушкуйте на маленькому вогні до появи аромату.

Щоб приготувати тісто, вбийте в миску яйця, додайте цедру, цукор і всі рідкі складники. Збийте міксером до однорідності, додайте змішане з розпушувачем борошно, манну крупу та перемішайте віночком, розбиваючи грудочки.

Залийте тістом карамелізовані яблука. Накрийте кришкою та готуйте 35-40 хвилин. Готовий пиріг обережно вийміть зі сковороди та охолодіть. Подавайте зі сметаною чи джемом.

Читайте також:

Можливо зацікавить