Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному

Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному

Яблуко – соковитий та ароматний фрукт, який широко використовують у випічці та десертах. З нього готують тертий яблучний пиріг, компоти, варення та безліч інших страв.

Яблучні оладки — легкі, повітряні й напрочуд ароматні. Вони ідеально підходять для сніданку або перекусу, адже виходять ніжними, з приємною яблучною кислинкою та тонким ванільним ароматом.

Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «solopiika», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • яблуко – 1 велике;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 10 г;
  • густий йогурт або сметана – 200 г;
  • сода – 4 г;
  • борошно – 170 г;
  • ваніль – за смаком;
  • кокосова олія – для смаження;

Спосіб приготування:

Натерти яблуко та змішати з яйцем, цукром, ваніллю та йогуртом. Додати соду і ретельно перемішати. Просіяти борошно та ввести в суміш, перемішати до однорідності. Розігріти сковорідку з кокосовою олією.

Викладати тісто ложкою на сковорідку. Смажити під кришкою з обох боків до золотистої скоринки.

Читайте також:

Можливо зацікавить