Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному
Яблуко – соковитий та ароматний фрукт, який широко використовують у випічці та десертах. З нього готують тертий яблучний пиріг, компоти, варення та безліч інших страв.
Яблучні оладки — легкі, повітряні й напрочуд ароматні. Вони ідеально підходять для сніданку або перекусу, адже виходять ніжними, з приємною яблучною кислинкою та тонким ванільним ароматом.
Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «solopiika», пише Телеграф.
Інгредієнти:
- яблуко – 1 велике;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 10 г;
- густий йогурт або сметана – 200 г;
- сода – 4 г;
- борошно – 170 г;
- ваніль – за смаком;
- кокосова олія – для смаження;
Спосіб приготування:
Натерти яблуко та змішати з яйцем, цукром, ваніллю та йогуртом. Додати соду і ретельно перемішати. Просіяти борошно та ввести в суміш, перемішати до однорідності. Розігріти сковорідку з кокосовою олією.
Викладати тісто ложкою на сковорідку. Смажити під кришкою з обох боків до золотистої скоринки.
Читайте також:
- Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла
- Як зробити, щоб сирники не розвалювалися на сковороді: сім простих порад
- Ніжний яблучний пиріг на медовому тісті: рецепт, який завойовує з першого шматочка