В Україні видали ексклюзивну книгу про Луцьк: як придбати

В Україні видали ексклюзивну книгу про Луцьк: як придбати

У видавництві «Комора» побачила світ довгоочікувана книга про Луцьк «Вежа через О». Ця книга є результатом роботи п'яти відомих українських письменників.

Нагадаємо, у 2021 році провели першу у Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення», резидентами якої стали популярні українські письменники Оксана Забужко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Катерина Калитко та Макс Кідрук. Місто надихнуло їх на написання творів, що увійшли до книги, передзамовлення якої уже стартувало.

Створення книги стало продовженням загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкта - пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в межах проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», який реалізовувала Луцька міська рада.

Директорка управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерина Теліпська розповіла журналістам ВСН, що «Вежа через О» - не просто книга, а артбук з колажами, на яких зображена палітра найкрасивіших місцин Луцька.

«Я щаслива, що книга, яка дихає Луцьком, скоро буде в книгарнях багатьох міст України. Ми з управлінням туризму постійно шукаємо нові способи промоції Луцька, його просторів, історичної спадщини та мистецького потенціалу. І література, на нашу думку, є одним із вишуканих, інтелектуальних та інтелігентних способів такої промоції», - зазначила Катерина Теліпська.

В Україні видали ексклюзивну книгу про Луцьк: як придбати
Катерина Теліпська

«Ще для мене цінно те, що на обкладинці - пам'ятка національного значення вежа князів Чорторийських, яка зовсім нещодавно відкрила свої двері для відвідувачів.

І назва книги є невипадковою, але чому саме така, хай читачі дізнаються зі сторінок книги», - зауважила Катерина Теліпська.

Партнерами проєкту стали київська креативна агенція «Баляндраси» та видавництво «Комора», а упорядницею книги - літературна редакторка Ольга Ольхова.

Книгу можна придбати за посиланням. Наразі вона вартує 290 гривень, згодом ціна зросте на 60 гривень.

Читайте також: 

Можливо зацікавить