Коли на 33-му у Луцьку відкриють обіцяний центр сортування сміття

Коли на 33-му у Луцьку відкриють обіцяний центр сортування сміття

Попри наміри «Чистого Луцька» та Луцької міськради, відкриття майданчика для сортування сміття у 33-му мікрорайоні наприкінці цього літа не відбулося. На якому етапі зараз проєктні роботи з облаштування центру управління відходами на території колишнього МЖК, дізнавалися журналісти ВСН.

У липні нинішнього року представники «Чистого Луцька» повідомили, що вкінці літа спільно з Луцькою міськрадою відкриють ще один майданчик для сортування сміття - на території колишнього МЖК у 33-мікрорайоні міста. Перший і поки єдиний такий центр управління відходами діє з жовтня минулого року на вулиці Трункіна, 7.

Рішення збільшити кількість центрів управління відходами пов'язане з тим, що на вулицю Трункіна, 7 зручніше доїхати власним автомобілем, ніж дістатися громадським транспортом чи дійти пішки, а майданчик на 33-му буде розміщений безпосередньо біля людей, у густонаселеному районі.

Журналісти ВСН поцікавилися у фахівця зв'язків із громадськістю Центру управління відходами «Чистий Луцьк» Павла Березюка, коли планують відкрити майданчик для сортування сміття у 33-му мікрорайоні міста. 

«Зараз відбувається процес затвердження земельного участку, під час сесії міської ради депутати мають ухвалити відповідне рішення. До того має відбутися погодження з екологічною комісією, яка має затвердити вирубку одного дерева та декількох кущів. Нам би дуже хотілося відкрити центр сортування сміття в найкоротші терміни, проте дуже багато моментів, в основному, бюрократичних, потрібно вирішити. Тому це відбудеться нескоро», - розповів Павло Березюк.

Після затвердження земельного участку на сесії Луцькради, на території майбутнього центру сортування сміття будуть наводити лад: її обгородять, вкладуть бруківку, зроблять зручний доїзд, встановлять контейнери, облаштують освітлення тощо. По відкриттю цього майданчика для управління відходами лучани зможуть віддавати на переробку папір, скло, ПЕТ-пляшки, метал та інші види сміття.

Коли на 33-му у Луцьку відкриють обіцяний центр сортування сміттяКоли на 33-му у Луцьку відкриють обіцяний центр сортування сміття

Нагадаємо, у жовтні минулого року у Луцьку на вулиці Трункіна, 7 в рамках проєкту «Чистий Луцьк» облаштували перший центр управління відходами для фізичних осіб, де можна відсортувати 14 фракцій сміття. Раніше цю територію використовували для перевантаження сміття перед вивозом на полігон. Тепер же люди сортують сміття по євроконтейнерах: папір, пластик, скло та метал не потрапляють на полігон для захоронення, адже їх спрямовують на переробку для повторного використання. Також у центрі збирають батарейки, акумулятори, люмінесцентні лампи, побутову техніку, які згодом скеровують на безпечну утилізацію.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Детективка БЕБ купила будинок у Луцькій громаді за 2,5 млн гривень

Детективка БЕБ купила будинок у Луцькій громаді за 2,5 млн гривень

Передчасно обірвалося життя працівника Волинського театру ляльок

Передчасно обірвалося життя працівника Волинського театру ляльок

ДТП у Рованцях, аварія у Рованцях
відео

У селі біля Луцька на дорозі збили людину. Відео

доброволець втрати війна

Пішов добровольцем на фронт: на Харківщині загинув 19-річний студент луцького коледжу Максим Відринський

Шевченко
відео

«Новий хіт»: артист з Луцька випустив пісню на вірш Шевченка

загибель Харківщина

Навіки 24: на війні загинув молодий захисник з Луцької громади Григорій Савчук

Тимощук

«Завжди показував себе, як справжнього патріота»: відомий ексфутболіст пояснив, чому лучанин Тимощук зрадив Україну

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої