Директорка Луцької стоматполіклініки розповіла про боротьбу з корупцією у медзакладі

стоматполіклініка Луцьк

У Луцькій стоматполіклініці з ініціативи директорки Любові Яковчук взяли курс на те, щоб побороти корупційні схеми, зокрема унеможливити розрахунок повз касу. Також у перспективі - встановлення електронного документообігу. Про ці та інші нововведення очільниця медзакладу розповіла в інтерв'ю ТРК «Аверс».

У прямому ефірі телеканалу «Аверс» у середу, 20 березня, очільниця КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Любов Яковчук розповіла, що нещодавно у медзакладі ввели професію адміністратора, він запитував людей, чи оплатили вони послугу у касі. 

«Це викликало обурення у лікарів, які забирали кошти собі в кишеню. Якщо повністю унеможливити таке явище, матеріальна база поліклініки почне швидко розвиватися», - зауважила Любов Яковчук.

Проте, як стало відомо, деякі лікарі не хочуть вносити пропозиції щодо покращень, адже звикли працювати за старими корупційними схемами.

«Багато працівників і далі хочуть працювати за старими схемами, тобто брати кошти в кишеню, а не здавати в касу. Окрім наповнення своєї кишені, вони ще й забирають пацієнтів поліклініки. Але при цьому забувають, що це майно міської ради, а не приватні кабінети», – зазначила очільниця медзакладу.

Після того, як лікарі забирають пацієнтів поліклініки до приватних кабінетів, люди повертаються до комунального закладу зі скаргами, тому така модель поведінки медпрацівників також потребує змін.

«Стоматполіклініка надалі розвиватиметься. Щоб побороти корупцію, встановлюватимемо й електронний документообіг. Наша головна мета - якісна допомога за доступними цінами», - зауважила директорка КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка».

Також у планах - приєднати дитячих лікарів-стоматологів. За словами Любові Яковчук, це збільшить кількість пацієнтів та фінансових надходжень до стоматполіклініки.

Зазначимо, що на початку року директорка підприємства відмовились від премії на користь ЗСУ, а також ініціювала передачу одноденного заробітку на ЗСУ і допомогу одному із співробітників, який нині на передовій. Любов Яковчук зауважила, що це найменше, що вона могла зробити, щоб пришвидчити нашу перемогу.

Раніше директорка Луцької стоматологічної поліклініки Любов Яковчук, яка очолює заклад із вересня 2023 року, розповіла, що жахнулася, коли підняла архівні документи й побачила, які зарплати та премії отримувало попереднє керівництво.  Стоматполіклініка недоотримувала значні кошти, які могли би бути скеровані, наприклад, на оновлення матеріально-технічної бази. 

Відомо, що за чотири роки заклад зумів придбати тільки одну стоматологічну установку. Це при тому, що, крім величезних сум, які витрачали на премії, в той час підприємство отримувало фінансування від Національної служби здоров’я України (близько чотирьох мільйонів гривень на рік), мало значний дохід від інтернів (до 800 тисяч гривень на рік протягом 2021-2022 років) і не платило за енергоносії.

Нагадаємо, нещодавно медичний директор Сергій Мойсік ініціював проведення зборів трудового колективу поліклініка» щодо висловлення недовіри директорці Любові Яковчук. Проте, вони не мають жодної юридичної сили, адже не вдалося зібрати кворуму і на багатьох людей тиснули. Загалом на зборах була присутня менша частина працівників підприємства – 83 людини з 203, а проголосувало всього 40.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Великдень

Великодній кошик не має ніякого відношення до християнських традицій: пояснення митрополита Луцького і Волинського Михаїла

Підозрюють в оборудках на 500 мільйонів: міністр агрополітики подав заяву про відставку

Підозрюють в оборудках на 500 мільйонів: міністр агрополітики подав заяву про відставку

Позичив гроші на лікування дружини: на Волині 7 років судять поліцейського за історію з хабарем
відео

Позичив гроші на лікування дружини: на Волині 7 років судять поліцейського за історію з хабарем

«Полон вбиває»: в Луцьку з'явився символічний мурал

«Полон вбиває»: в Луцьку з'явився символічний мурал