«Краще б мене назвали к*рвою, а не бандерівцем»: уродженець Волині пояснив, чому змінив громадянство на польське

футбол

Уродженець Волині Тарас Романчук, який 2018 року змінив громадянство на польське, а в березні цього року отримав виклик до лав національної збірної Польщі, пояснив, чому зважився на такий крок.

Про це пише Dynamo.kiev.ua.

«Я відчуваю себе поляком і українцем. Моя бабуся родом із Влодави (польське місто на стику кордонів Польщі, Білорусі та України, — прим. ред.). Під час другої світової війни її сім’я була переселена в Україну, і в документах було зазначено, що вона українка.

Я виріс в Україні. З батьками ми розмовляємо українською мовою, а сина вчимо польської (2017 року Тарас одружився з Катериною, з якою познайомився в Любліні, — прим. ред). Настав момент, коли в будинку батьків я сказав: ми повертаємося додому, в Білосток», — сказав Романчук у своєму недавньому інтерв’ю виданню Sportowe Fakty.

Додамо, що в Польщі Яремчук виступає за «Ягеллонію» з Білостока. Нещодавно він підписав новий контракт із цим клубом, який розрахований до кінця сезону-2025/26.

«Мені 32 роки і я потихеньку починаю замислюватися про своє майбутнє. Підписання цього контракту — крок до того, щоб залишитися в Білостоці до кінця кар’єри. У мене є амбіції, і за наявності хорошого здоров’я я продовжу працювати, щоб грати в основному складі», — сказав Романчук в інтерв’ю клубному телебаченню «Ягеллонії».

Нагадаємо, у 2019 році під час матчу з «Віслою» у Романчука відбувся конфлікт з польським гравцем Домініком Фурманом

Неофіційно, в кулуарах по завершенні матчу говорили про якусь дуже образливу фразу Фурмана щодо Романчука, пише Футбол 24.

Мовляв, 26-річний поляк перетнув усі межі, згадавши у перепалці з волинянином ім'я героя України Степана Бандери. «Забирайся в Україну, бандерівець», – начебто сказав хавбек плоцького клубу, спровокувавши величезний гнів уродженця Ковеля.

Журналіст Przeglad Sportowy Пйотр Волосік подав трохи іншу версію словесної перепалки, посилаюсь на прямих свідків сутички:

Фурман: «Ти – бандерівець та фарбований лис».

Романчук: «Я волів би, щоб ти назвав мене к*рвою, ніж бандерівцем».

Партнер Фурмана до Романчука: «Навіщо ти приїжджав до Польщі?!».

А вже згодом інформацію ЗМІ підтвердив сам Романчук, який звинуватив провідника ОУН-Б у злочині щодо власної родини:

«Ми граємо проти расизму, а він кидає мені виклик «Бандерою». Важко контролювати свої емоції. Він провокує мене таким чином, хоча мою родину також замордував Бандера. Я думаю, що це останній матч, коли я потиснув йому руку».

Читайте також:

Можливо зацікавить