Лічені дні залишалися до 55-річчя: померла відома лікарка Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру

Лічені дні залишалися до 55-річчя: померла відома лікарка Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру

16 жовтня після тривалої боротьби з важкою хворобою померла доктор медичних наук, завідувачка педіатричного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Лариса Костюченко.

Про це повідомив Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Лічені дні залишалися до її 55-ліття.

«І ми вірили, що обов'язково привітаємо свою колегу й товаришку, з іменем якої нерозривно пов'язана історія нашої клініки, її становлення та розвиток. Подумки молилися за Ларисине одужання, якого так щиро їй бажали. І вірили. Як вірила вона, СИЛЬНА й НЕПОХИТНА на шляху до будь-якої мети. Сьогодні ж схилімося у молитві, про яку просила нас усіх вона в останні миті життя, в молитві за упокоєння її душі в Царстві Небеснім» - йдеться у повідомлені.

Лариса Костюченко була завідувачем педіатричного відділення, лікарем вищої категорії, імунологом дитячим, алергологом дитячим, доктором медичних наук.

У Всеукраїнській асоціації дитячої імунології заявили, що  «це непоправна втрата, яку зараз ще важко осягнути, у яку просто не хочеться вірити».

«Професор Костюченко усе своє життя присвятила боротьбі за здоров’я дітей із рідкісними та складними захворюваннями, зробила неоціоненний вклад у розвиток імунологічної служби в Україні, без її активних дій сьогодні важко було б уявити доступне лікування для пацієнтів із вродженими імунодефіцитами»,- йдеться у повідомленні.

Вічна і світла пам'ять!

Можливо зацікавить