Литва ухвалила резолюцію про запрошення України до НАТО

Литва ухвалила резолюцію про запрошення України до НАТО

Сейм Литви, у четвер 6 квітня, одноголосно ухвалив резолюцію, що включає офіційне запрошення України до вступу в Північноатлантичний Альянс.

Про це повідомляє Європейська правда.

В ухваленому документі сказано, що необхідно запросити Україну «приєднатися до НАТО у ролі держави-члена» на саміті НАТО у Вільнюсі.

При цьому парламентарі підкреслили, що «підписати протоколи про вступ і запустити процес ратифікації потрібно, щойно дозволять умови».

Згідно з резолюцією, яку подали представники різних політичних груп, запрошення України було б стратегічним рішенням НАТО, спрямованим на досягнення миру в Україні та Європі.

Також у документі підкреслена необхідність значного посилення передової оборони і стримування в Балтійському регіоні та в усій східній частині НАТО, а також збільшення сухопутних сил Альянсу, які постійно дислокуються в Литві, до рівня бригади.

Також цей документ закріплює прагнення посилити інтегровану протиповітряну і протиракетну оборону, в тому числі можливості протиповітряної оборони у Литві і в усьому регіоні і закріплює прагнення забезпечити готовність приймати війська союзників на території країни.

Литва вперше прийматиме саміт НАТО 11-12 липня. У ньому візьмуть участь близько 40 делегацій з країн-членів і партнерів НАТО.

Читайте також: 

• Українці в Гаазі розповіли, за які гроші хочуть відбудовувати міста

Є згадка про винищувачі: Європарламент до річниці вторгнення РФ ухвалив резолюцію про підтримку України

Можливо зацікавить