Луцькі депутати звернулися до Президента щодо недопущення вилучення податків військовослужбовців з міського бюджету

Луцькі депутати звернулися до Президента щодо недопущення вилучення податків військовослужбовців з міського бюджету

Депутати Луцької міської ради проти  рішення парламенту забрати ПДФО військових з бюджетів громад, адже це позбавляє місцеве самоврядування направляти кошти туди, де вони дійсно необхідні та використовувати їх в інтересах громади. Тому вони вирішили звернутися до Президента України.

Днями Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №10037 про перенаправлення військового ПДФО до держбюджету. Ним передбачено вилучення з місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб від військових, поліцейських, рятувальників та інших силових формувань.

Рішення звернутися до Президента щодо недопущення вилучення військового ПДФО з місцевого бюджету ухвалили депутати Луцькради під час сесії у понеділок, 25 вересня.

«Ініціатива вилучення з доходів місцевих бюджетів «військового» ПДФО руйнує державну єдність, яка здивувала світ з 24 лютого 2022 року, ділить громадян України на різні категорії, позбавляє захисників України та їх родини гарантованих Конституцією України прав, що забезпечуються місцевим самоврядуванням».

Бюджетна децентралізація, проведена у 2014-2015 роках, стала однією з найбільш успішних українських реформ. Це дозволило громадам не лише поліпшити умови життя громадян, але й витримати серйозні виклики в часи пандемії та повномасштабного російського вторгнення – коли дії центральної влади були неефективними чи запізнілими. Децентралізація правдиво вважається основою української стійкості», - йдеться у документі.

Депутати Луцькради у зверненні до Президента України вимагають: залишити 64% доходів від ПДФО у місцевих громадах (і ще 15% – на  рівні областей), як це зараз передбачено чинним законодавством та припинити кампанію очорнення місцевих громад для формування викривленої громадської думки щодо витрат коштів місцевих бюджетів.

Нагадаємо, на Волині міські голови найбільших міст також проти вилучення з місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб від військових, поліцейських, рятувальників та інших силових формувань.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить