«Максимум 20%-25% пройнялися цим»: ексгравець «Волині» поскаржився на скромну допомогу ЗСУ з боку футболістів

«Максимум 20%-25% пройнялися цим»: ексгравець «Волині» поскаржився на скромну допомогу ЗСУ з боку футболістів

Колишній гравець луцької «Волині», а нині півзахисник рівненського «Вересу» та волонтер Олександр Кучеренко поскаржився на скромну допомогу ЗСУ з боку футболістів.

Про це спортсмен розповів у інтерв'ю Tribuna.

Кучеренко зазначив, що зараз дуже мало футболістів волонтерить та їздять на передову, щоб побачити, як там живуть військові та цивільні.

«Шкода, що мало хто з футболістів цим займається і не їздить на передову, щоб побачити, як живуть люди та військові. Нам треба ще більше об’єднатися і ще більше допомагати, щоб нашим хлопцям було легше. Якщо ми не воюємо, то повинні допомагати. Це навіть не обговорюється, бо на їхньому місці можемо бути і ми.

Коли я грав за «Інгулець», то мені до фронту було 400 км. У мене був бусик, а військові давали свої джипи. Після матчів у свої два вихідних я не відпочивав, не пив каву чи гуляв, а шукав, забирав і розвозив допомогу. Це дуже клопітка робота.

В «Інгульці» мені ніхто не допомагав. Керівництво і хлопці запитували, що там і як – їм було цікаво почути все з перших вуст. Але до зборів долучалися 1-2 рази кілька хлопців. Скинули по 500-1000 гривень одноразово і все. Можливості є, а ніхто не хоче навіть 100 гривень кинути. Але це на їхній совісті.

У «Верес»і керівництво допомагає різним підрозділам. Я сам купив автівку, а ремонт обійшовся у 600-700 доларів і хлопці допомогли мені на 90% покрити його вартість. Я їм вдячний, що вони пройнялися цим. На жаль, не всі долучаються. Не знаю, чому так – втомилися або думають, що війна далеко», - каже волонтер.

Також спортсмен поділився, що досить багато допомагає волинянин Тарас Михалик, а також Роман Зозуля, Богдан Когут та Віталій Дахновський. Але в цілому лише  20%-25% зі 100% пройнялися військовими діями.

«Знаю, що багато допомагає Тарас Михалик. Він не все афішує, але дуже багато робить. Ми з ним проводили дитячі турніри у прифронтових містах, привозили подарунки і плануємо продовжувати працювати у цьому напрямку. Роман Зозуля взагалі молодець. Йому дуже велика повага. Якось переписувався з ним щодо одного питання. Він робить набагато більше, ніж я. І навіть більше, ніж ми всі разом узяті у світі футболу. Я знаю, який він патріот і як йому болить серце за все, що відбувається в Україні. Багато допомагають Богдан Когут та Віталій Дахновський. Може ще хтось допомагає, але нас, футболістів, дуже багато, і максимум 20%-25% зі 100% пройнялися цим», – говорить Кучеренко.

Довідково:

У сезоні 2021-2022 Кучеренко відіграв за луцьку «Волинь» 13 матчів в Першій лізі.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

мобілізація хвороба

Ожиріння, діабет та недостатня вага: з якими хворобами ендокринної системи не можуть мобілізувати

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук