Мав позивний Дід, але внучку так і не побачив: Герой з Волині загинув під час ворожого обстрілу

Мав позивний Дід, але внучку так і не побачив: Герой з Волині загинув під час ворожого обстрілу

Старший солдат з Волині Іван Шишко, позивний Дід, загинув 29 липня 2022 року в селі Яколівка Донецької області в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання.

Історію захисника розповіли розповіли на сторінці «Герої на щиті» в інстаграмі.

Народився Іван 08.09.1965 р. у с.Здомишель. Там же закінчив школу. Здобув професію тракториста. Постійно їздив на заробітки за кордон. Любив лагодити техніку та свою машину. Захоплювався риболовлею.

У 2014 році перебуваючи в Польщі , дізнався про ситуацію в Україні, повернувся додому, щоб стати на захист рідної країни. На службу Івана не брали, але він не поступився і підписав контракт. З січня 2015 по травень 2021 брав безпосередню участь в АТО на території Донецької та Луганської областей, стояв на захисті, незалежності та суверенітету, територіальної цілісності України.

З початку повномасштабного вторгнення добровільно доєднався до лав ЗСУ. Вступив до 14 ОМБ ім. князя Романа Великого, механізованого відділення механізованого взводу, отримав кваліфікацію стрільця-санітара.

«Тато був дуже чуйною та доброю людиною, мав багато друзів з усіх куточків України. Любив та цінував свою сім’ю. Він був опорою і справжнім другом. Завжди підтримував своїх побратимів та неодноразово рятував їм життя. Любив Україну, свою Батьківщину, рідну землю. Загибель тата - найбільша втрата в нашому житті, а ще найбільше розриває душу й серце той факт, що він не встиг побачити свою внучку, хоч і мав позивний Дід», - поділилася донька Івана.

Похований воїн у рідному селі.

Вдома Героя чекали дружина, донька та син. 

За час служби був нагороджений:

  • 01.03.2015 Медаллю «За жертовність і любов до України»
  • 06.12.2015 «Почесна відзнака 44 Окремої Артилерійської бригади»
  • 17.02.2016 Відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній Операції»
  • 21.11.2016 Відзначений почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі»
  • 30.09.2021 За старанність, високий професіоналізм, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов'язків при проходженні навчальних зборів підрозділів територіальної оборони Волинської області.
  • 12.04.2021 Медаллю «Операція об'єднаних сил. За звитягу та вірність»
  • Медаль «Ветеран Війни»
  • 19.08.2023р,орден «За мужність» - посмертно.

Наразі триває збір підписів на підтримку петиції про присвоєння Івану Шишку звання Героя України (посмертно).

Читайте також:

Можливо зацікавить