Мешканці села на Волині «скинулися» і викупили ставок у фермера: місце стало центром для відпочинку

Мешканці села на Волині «скинулися» і викупили ставок у фермера: місце стало центром для відпочинку

Мешканці села Крухиничі Локачинської громади Володимирського району викупили ставок у місцевого фермера. Це місце стало центром для відпочинку, купання і риболовлі. Водойму зарибнили, і тепер там можна спіймати коропа та білого амура. 

Громада села Крухиничі зібрала 30 тисяч гривень аби викупити ставок під назвою Джерельне, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Згодом громада не взялася його розчищати. Аби розірвати договір з орендарем, мешканці написали звернення, скликали сесію і лише потім почали збирати гроші або викупити ставок і зробити інфраструктуру.

«Привезли пісок, зробили гойдалки, пірса. Зараз ми робимо пірс, такий в перспективі, можливо, ми ще його далі розширимо як сцену. Тому що і був на цьому ставкові, був проведений масовий захід, приїжджали виконавці, збирали кошти на ЗСУ», - розповів староста Крухиничівського старостинського округу Богдан Бернадський.

Аби місце стало улюбленим для рибалок, у селі створили й рибальську спілку, члени якої платять внески і за ці кошти зариблюють ставок.

«Коропа запустили. Товстолоб, білий амур - така риба, яка як санітар, яка вичищає саме плесо. Карася», - каже Богдан Бернадський.

За словами старости згодом, тут вкотре проведуть масовий захід, на якому збиратимуть кошти для військових. Так, ставок джерельний став центром села.

Читайте також:

Можливо зацікавить