Мешканці села поблизу Луцька просять перейменувати вулицю

Мешканці села поблизу Луцька просять перейменувати вулицю

Мешканці села Милуші Луцького району хочуть перейменувати вулицю Тарасову на вулицю Центральну. Відповідну пропозицію вони озвучили на громадських обговореннях та подали її на розгляд комісії з впорядкування назв вулиць Луцької громади.

Про це стало відомо у четвер, 18 січня, під час засідання відповідної комісії.

З 9 листопада 2023 року по 9 січня нинішнього року у селі Милуші Луцького району тривали громадські обговорення щодо перейменування однієї з вулиць.

«Було проведено громадське обговорення щодо перейменування вулиці Тарасової на вулицю Тараса Шевченка, 1 голос - «за», 2 голоси - «проти». Мешканці запропонували свій варіант перейменування - на вулицю Центральну», - повідомила Софія Гула, членкиня комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Комісія одноголосно вирішила підтримати пропозицію мешканців щодо перейменування вулиці Тарасової на вулицю Центральну та доручила департаменту архітектури та містобудування підготувати відповідний проєкт рішення. Тож на наступній сесії Луцькради депутати розглядатимуть це питання.

Мешканці села поблизу Луцька просять перейменувати вулицюМешканці села поблизу Луцька просять перейменувати вулицюМешканці села поблизу Луцька просять перейменувати вулицюМешканці села поблизу Луцька просять перейменувати вулицю

До слова, 1 січня нинішнього року у Луцьку стартувало громадське обговорення перейменування вулиці на честь 28-річного загиблого Героя. Йдеться про вулицю Крилова, яку  планують перейменувати на вулицю Миколи Мялковського, що загинув 4 грудня 2023 року на війні. Триватиме обговорення до 1 березня 2024 року.

Нагадаємо, процес декомунізації в Україні узаконили ухваленим Верховною Радою 9 квітня 2015 року пакетом законів, згідно з якими усі радянські назви потрібно змінити, радянську символіку - демонтувати.

Читайте також:

Можливо зацікавить