Містичний острів, лікувальні води, олені та ретротехніка: відомі блогери розповіли про відпочинок на Шацьких озерах

Містичний острів, лікувальні води, олені та ретротехніка: відомі блогери розповіли про відпочинок на Шацьких озерах

Відомі телеведучі Максим Узол та Ольга Манько розповіли про відпочинок на Шацьких озерах, що на Волині.

Відповідне відео вони опублікували на своєму ютуб-каналі.

На пляжах досить багато активностей. Можна орендувати волейбольне поле за 150 грню за годину або катамаран за 250 грн.  Крім того, поблизу нього - різноманітна інфраструктура: кафе, магазини, ринки тощо. Також є довжелезний пірс, який іде в глибину озера. Саме на ньому можна побачити, наскільки чиста вода в озері. Вона насичена сріблом та гліцерином. За легендю, у давні часи воду з Світязя набирали у великі бочки та возили панночкам із Німеччини, аби ті приймали ванну.

Ведучі розповіли, що єдине, що засмутило їх на озері - це ситуація із вбиральнями. На пляжі вони знайшли лише одну вбиральню. Вона була платною, до того ж не працювала. Потім ведучі дізналися, що в сезон на пляж завозять біотуалети. Проте чи будуть вони цього року - невідомо.

Ті, хто не любить просто плавитися на пляжі можуть відвідати містичний острів, який місцеві називають островом кохання. Дістатися до нього можна, орендувавши човен (ціна 100 грн. за годину; 200 грн. - цілий день). Острів займає майже 7 гектарів. На ньому гніздяться дуже багато птахів. На кожному дереві - з десяток гнізд. Тому це місце дуже унікальне. 

На острові є величезна тополя. Подейкують, що, якщо обійняти її та загадати бажання, то воно обов'язково здійсниться. 

Крім Світязя, на Волині є ще багато озер. Зокрема цікавим є Соминець. Оскільки озеро знаходиться посеред лісу, там дуже багато комарів. Соминець дуже мальовниче. Там гніздяться лебеді та качки.

Озеро Пісочне знаходиться в оточенні соснового лісу. Воно значно мілкіше, ніж Світязь. Але завдяки цьому озеро краще прогрівається влітку. Вхід на пляж доступний усім. Кажуть, що вода в озері - лікувальна. Вона насичена сріблом, гліцерином та іншими мікроелементами.

Ведучі відвідали місцеве кафе та спробували традиційну юшку з вугра та карасиків у сметані. Не обійшлося й без легендарних пончиків. Загалом їм дуже сподобалась місцева кухня.

Також на Світязі - неймовірні заходи сонця. 

У селі Радовичі є дуже багато цікавих локацій, які варто відвідати. Зокрема там є оленяча ферм. Там проживають близько ста оленів благородних. Окрім них, є ще кабани, лані, дикі кози. Територія ферми гігантська (200 гектарів). Вхід на ферму обійдеться у 100 гривень з людини.

Гордість Радовичів - старий сільський аеродром. Наразі він не працює, то ж там зробили музей ретротехніки. Вхід коштує 80 грн. з людини. Частина експонатів стоїть просто на вулиці. У мезеї зібрані експозиції цивільної та військової техніки (вся вона на ходу).

Читайте також:

Можливо зацікавить