Місце сили - вдома, а найбільше пісень присвячує коханій дівчині: інтерв’ю з популярним 17-річним співаком з Волині

Місце сили - вдома, а найбільше пісень присвячує коханій дівчині: інтерв’ю з популярним 17-річним співаком з Волині

Останнім часом в ефіри стрімко увірвався новий виконавець YAKTAK: його пісні злетіли на вершини хіт-парадів, а композиції «Чекає вдома» DOVI), «Наречена», «Погляд» (з SOBOL), «В пустій кімнаті» Jerry Heil), «Порічка»Kola) та інші мають мільйони переглядів на ютубі. Від неймовірного голосу – мурашки по тілу. Проте не всі знають, що цей крутий хлопець - юний старовижівчанин Ярослав Карпук, який досягнув успіху завдяки своєму унікальному тембру і оригінальному стилю.

Його перший концертний тур, який стартуватиме вже наприкінці квітня і пройде в багатьох містах України та світу, - пише газета Волинь.

«Голос» дав великий досвід. Хоч я був засмучений 2-м місцем»

- Ярославе, коли з’явилася любов до музики?

— З дитинства, адже у мене дуже творча родина (бабуся викладає у Старовижівській дитячій музичній школі, дідусь навчає співу в Старовижівському професійному ліцеї. – Ред.). Я завжди виступав на різних заходах у школі, мені це подобалось, я горів цим. Також постійно брав участь у конкурсах.

- Одним із найяскравіших серед них, мабуть, став «Голос. Діти». Що він тобі дав?

- Мені було 13 років, а «Голос» — до 14, і в мене був останній шанс спробувати там свої сили. Ми подали заявку, і я відразу відчував, що і як хочу співати. Підтримувала сім’я, мама їздила зі мною завжди і всюди. «Голос» дав великий досвід і нові знайомства. Звичайно, після фіналу, коли зайняв 2-ге місце (від першого відділяло 5 голосів), був засмучений, десь тиждень-два не виходив із дому, але потім вирішив, що все «пучком», не варто ні на що звертати увагу, а треба робити те, що любиш.

- Ти став відомим ще в школі. Чи часто відчував заздрість? Які стосунки були з однокласниками, а тепер з одногрупниками? Не було зіркової хвороби?

- Ну, не було такого моменту, коли подумав, що я популярний. Оскільки часто виступав на сцені, то багато людей і так давно мене знали, я завжди відчував увагу (і позитивну, і негативну). З однокласниками хороші стосунки: для них я Ярик, а не YAKTAK, ми росли разом, переживали дуже багато моментів. З одногрупниками майже не спілкуюсь через відстань, зараз у нас онлайн-навчання (Ярослав – студент Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва за спеціальністю «артист-вокаліст». – Ред.). Щодо зіркової хвороби, то коли був меншим, часом наче бралася вона бути, але я розумів, що то не круто, і старався змінити це. 

- Чи були моменти, коли здавалося, що нічого не вдасться і хотілося опустити руки?

- Так, і не один раз. Після «Голосу», коли трошки спало все. Багато людей говорили про мене різне, на кшталт: «А що ж із ним буде далі, з його музикою?». Та не слухаю, бо вірю в себе і не зраджую своїм переконанням.

«YAKTAK – зараз себе по-іншому вже й не називаю»

- Як з’явився сценічний нікнейм?

- На лютий 2022 року я запланував випускати свої пісні. Тоді десь і з’явився YAKTAK, війна внесла свої корективи, але ми рухаємося. Разом із командою, до якої також входить моя дівчина Аліса та менеджер Софія, вирішили придумати цікавий нікнейм, пов’язаний з ім’ям та прізвищем, перебрали багато варіантів, але чомусь усі зупинились саме на YAKTAK. Спочатку я був не впевнений у ньому, а зараз по-іншому себе не можу називати.

- Як знімалися перші кліпи і як тепер?

- Хто їх бачив, той розуміє, що це все робиться просто. Я пишу слова, музику і разом із командою обираємо красиві локації поблизу, беремо камеру і йдемо пробувати щось знімати. Від перших робіт дотепер мало що змінилося, досвіду хіба стало більше.

З однокласниками хороші стосунки: для них я Ярик, а не YAKTAK, ми росли разом, переживали дуже багато моментів.

- Швидко народжується пісня?

- По-різному. Я точно не чекаю пів року натхнення, буває, що воно приходить в процесі написання. Іноді довго сиджу і нічого не виходить, а часом пісня за 20 хвилин пишеться.

- У кожному відео – по-особливому «одягнена» гітара. Як придумуються їй такі образи?

- Я дуже давно граю на гітарі, і ми вирішили якось змінити її дизайн для кліпів. Просто креативимо і придумуємо, що може бути цікавим та круто поєднуватися з піснею.

«Місце моєї сили - вдома»

- Що для тебе музика?

- Це моє життя. Моя ціль – вигнати російську музику з наших чартів та показати всьому світу, яка крута й унікальна українська пісня. Зараз дуже багато сильних виконавців з’явилося в Україні, я дуже радий цьому. Наша музика має бути різною і такою, щоб подобалась людям.

- Певно, відбою від фанаток немає? Як спілкуєшся з дівчатами? Для кого твої пісні про кохання? 

- Ціную всіх своїх фанів, завжди стараюсь щось донести через пісні. Є та, кому присвячено багато моїх треків, — це моя кохана Аліса.

- Хто у твоєму оточенні – надійне плече? Де твої місця сили?

- Моя сім’я, моя команда. 

А місце сили - вдома. 

- Любиш подорожувати, готувати, маєш улюблену страву?

- Дуже цікаво дивитися на цей світ, на людей, культуру і традиції, подорожувати обожнюю. А готувати рік очного навчання в Києві навчив:  гуртожиток, вибору особливо не було, але з хлопцями «кулінарили» все, що вміли.

Улюбленої страви, напевно, нема, але одне з того, що дуже подобається, - хінкалі.

- Скоро почнеться твій перший концертний тур. Хвилюєшся?

- Я готуюсь і з нетерпінням чекаю зустрічі з усіма в усіх містах. Друзі, запрошую і вас! Зокрема, 30 квітня у Луцьку буде дуже гарячий концерт! У мене ще багато планів, тож стежте за мною в інстаграмі та в тіктоці — YAKTAK.

Концерти нашого YAKTAK, окрім понад тридцяти українських міст, відбудуться також у Кракові (Польща), Брно, Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина), Аліканте (Іспанія). 

До речі, Ярослав, маючи багато підписників у соцмережах, збирає кошти на автівку для ЗСУ.

Читайте також:

Можливо зацікавить

На березі річки правоохоронці затримали волинянина з обрізом

На березі річки правоохоронці затримали волинянина з обрізом

поховання військового
відео
фото

Довгий час вважався зниклим безвісти: на Волині попрощались із Героєм Максимом Турецьким

Загинув у серпні 2022 року: на Волинь повертається Герой Максим Турецький

Загинув у серпні 2022 року: на Волинь повертається Герой Максим Турецький

Зоопарк
фото

«Ми зайняли своє місце серед європейських зоопарків», - інтерв'ю з Людмилою Денисенко

Луцьк Туристичний

«До Луцька варто приїхати, аби насолодитись його затишком»: розмова з Катериною Теліпською

Monatik

«Не відкладаємо це питання»: артист з Луцька Monatik зізнався, що хоче стати батьком утретє

Yaktak

Артист з Волині Yaktak зібрав на ЗСУ майже мільйон гривень

Писанкар

«Писанки потребують не лише зосередженості, але й особливого стану душі»: писанкар Андрій Бондарук

Будівництво храму варення
відео

На Волині священник продає варення для того, щоб побудувати храм