Мітинг біля ТЦК у Ковелі: експерт відповів, як розв'язати проблему

Мітинг біля ТЦК у Ковелі

Представники ТЦК під час виконання службових обов'язків повинні так чи інакше фіксувати свої дії, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко.

Про це пише «УНІАН»

«Навіть на рівні Національної поліції, коли всі дії фіксуються на відео. І потім, якщо є якесь обурення в суспільстві, якісь звинувачення, це повинно публікуватися у відкритих джерелах. Декілька таких випадків вже було, коли було зафіксовано на відео, коли ТЦК виконували свої службові обов'язки, а цивільні чинили спротив, навіть порушуючи закон. У результаті – дії ТЦК були повністю законні та виправдані. А коли немає доказів – натовпу дуже важко щось довести», – пояснив Коваленко.

Так він відреагував на скандал між представниками ТЦК та цивільними у Ковелі. Експерт також відзначив, що раніше питання відеофіксації роботи представників ТЦК вже неодноразово підіймалося Генштабом України

«Про те, що представникам ТЦК повинні видаватися портативні відеокамери, якими вони фіксували б ці дії. Однак поки що, на жаль, вони всі не можуть бути повністю забезпечені цими приладами. Якби це було – це не лише значно покращило б роботу ТЦК, а й ці ІПСО, які здійснюють з країни-окупанта – вони б швидше нівелювалися, якби було відео доказ, що дії абсолютно законні», – додав Коваленко.

Нагадаємо, що 3 серпня, на Шацькому блокпості працівниками ТЦК та СП було зупинено трьох чоловіків призовного віку для перевірки документів.Така стандартна процедура послугувала виникненню конфлікту та неабияк зіграла на руку ворогу. Через відсутність військово-облікових документів чоловіків запросили до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо.

Читайте також: