Мріяв про вже заслужену пенсію: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

Мріяв про вже заслужену пенсію: захиснику з Волині просять присвоїти державну нагороду

Захиснику-прикордоннику з Волині Олександру Денисюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Ірина Денисюк.

Загальний стаж служби волинянина 26 років.

У 1997 році був призваний на строкову службу. Олександр завжди служити в прикордонних військах і в 1999 році призвався на військову службу за контрактом.

За словами колег по службі, він завжди був мужнім воїном. Його енергія, щирість, відвертість, доброзичливість, надійність заряджали та згуртовували колег на багатьох прикордонних заставах, пунктах пропуску, де служив Олександр. За роки сумлінної служби він отримав безліч нагород: 20 років сумлінної служби, учасник бойових дій, за участь в АТО, ветеран війни.

У 2014 році не вагаючись брав участь в антитерористичній операції, забезпечення її проведення і захисті незалежності, суверенітету України в районі населеного пункту Красна Талівка Луганської області.

На жаль, в лютому 2022 року розпочалось повномасштабне вторгнення Росії. Воно застало прикордонника за місцем проходження служби. З перших днів війни був направлений на залізничну станцію Ягодин (Римачі), де щоденно евакуаційним потягом з різних куточків України покидали свою Батьківщину жінки і діти, шукаючи безпечні місця.

З лютого 2024 року штаб-сержант був відряджений до операційної зони оперативно-тактичного угрупування «Донецьк»з метою виконання спеціальних завдань із відсічі збройної агресіїРосії проти України, в підпорядкування 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгені Пікуса Державної прикордонної служби України.

Перебуваючи у зоні активних бойових дій, Олександр ніколи не скаржився, навпаки підтримував рідних, побратимів, вірив, що обов’язково повернеться додому і буде перемога.

Мужньо виконуючи свій військовий обовʼязок прикордонник загинув 5 квітня 2024 року, внаслідок мінометного обстрілу, під час виконання бойового завдання на Новопавлівському напрямку (населений пункт Новомихайлівка), віддавши своє безцінне життя за свободу та незалежність України, маючи ще стільки планів. Захисник мріяв про вже заслужену пенсію, але, на жаль, не судилося.

Підписати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить