На благодійному аукціоні у Луцьку зібрали майже 10 млн грн на укріплення кордону

На благодійному аукціоні у Луцьку зібрали майже 10 млн грн на укріплення кордону

У Луцьку під час благодійного аукціону зібрали майже 10 млн грн на укріплення державного кордону в межах Волині і допомогу прикордонникам, які виконують бойові завдання.

Про це повідомили у Західному управлінні Держприкордонслужби.

Відомо, що на аукціон представили 30 лотів. Серед них були військові трофеї та футбольні лоти, передані зірками українського і світового футболу.

Найбільше, 1 мільйон 100 тисяч гривень, вдалося виручити за ігрову футболку Андрія Шевченка з його підписом. Повсякденна форма першого командира Луцького прикордонного загону, ветерана Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенанта у відставці Аркадія Яворського пішла з молотка за 900 тисяч гривень.

Крім того, за лот футболку з автографами гравців збірної Польщі, яку для аукціону передав голова Волинської облради Григорій Недопад, виручили 450 тисяч. Ці кошти підуть на оздоровлення дітей загиблих прикордонників Волині.

Начальник прикордонного загону подякував організаторам: колективу Волинської ТПП, благодійному фонду «Волинь - 2014», ГО «Агенція міжнародної співпраці» та усім присутнім за те, що завітали на захід і долучилися до благої справи. Також вручив нагороди керівникам місцевої влади, підприємств і організацій області, які сприяють посиленню бойової готовності прикордонних підрозділів й допомагають в укріпленні державного кордону.

Наразі зібрали близько 10 мільйонів гривень. Кошти будуть зараховані на окремий рахунок БФ «Волинь-2014» і використані для закупівлі спецтехніки та іншого майна для прикордонників.

У Держприкордонслужбі зауважують, що банка відкрита, тож кожен може долучатися до збору:

  • IBAN: UA393033980000026003302625739
  • БО «БФ «Волинь-2014»
  • ЄДРПОУ 39374494
  • МФО: 303398

Читайте також:

Можливо зацікавить