На храмі в Луцькому районі встановили центральний купол. Фото

На храмі в Луцькому районі встановили центральний купол. Фото

У селі Підгайці Луцького району на Свято-Михайлівському храмі ПЦУ встановили центральний купол.

Це відбулося у п'ятницю, 3 травня 2024 р. Про це повідомили у Підгайцівські громаді.

Як розповів протоієрей, військовий капелан Іван Гуреєв, який є настоятелем Храму від 2003 року, для парафіян і для нього особисто це важлива подія, до якої вся релігійна громада йшла тривалий період часу.

Встановлювали головний купол храму за допомогою будівельного крана. Загалом, церква має бути семикупольною.

У цьому Храмі Богослужіння відбуваються вже впродовж 5 років. За цей період релігійна громада зросла в рази й це помітно.

«Першу Пасху ми відслужили у новозбудованій Капличці на території Храму ще у 2004. З того часу, на постійній основі впродовж 15 років там відбувалися Богослужіння, а наша релігійна громада збільшувалася. Водночас з 2012 почали будівництво головного Храму. Нижній храм у новому приміщенні Церкви відкрили у 2018 р. на честь великомученика Івана воїна, як захисника всіх, хто бореться за незалежність. У стінах цього храму облаштована стела з портретами Героїв Небесної Сотні та портретами воїнів-земляків, полеглих у російсько-українській війні. Важлива подія, сьогодні, з Божою поміччю, поставили купол. Нашій радості немає меж, найбільші хвилювання позаду, тож, потрібно далі продовжувати будівельні роботи, робити перекриття Храму. Щиро дякую нашим парафіянам за підтримку, на їхні плечі лягла фінансова частина. Місцеві жителі кожен по своїй спроможності зводили стіни Храму і сьогодні до Великодня встановили купол. Дякуємо бізнесменам, освітянам, медикам, місцевій владі, сільському голові Юрію Семенюку, всім, хто продовжує нам допомагати. Дякуємо всім, хто трудився фізичною працею: будівельникам, господиням, які готували їжу будівельникам. Це насправді велика робота. Дякуємо всім, хто проявив велике терпіння, бо будувати Храм це Свята справа, яка має великі виклики. Перший етап ми пройшли, рухаємося далі. Слава Богу за все. Христос Воскрес!», - розповів Іван Гуреєв.

Читайте також:

Можливо зацікавить