На луцьких ринках – сезон малини: які ціни

На луцьких ринках – сезон малини: які ціни

На Волині у розпалі сезон малини. На ринках у Луцьку  її велике різноманіття: від літньої до осінньої. Є невеличкого розміру, схожа на лісову, а є і дуже крупні ягоди. Везуть її із різних куточків Луцького району.

Журналісти ВСН пройшлися Завокзальним ринком і ринком «Пасаж», аби дізнатися ціни на малину в обласному центрі Волині. За півлітри малини продавці на цих ринках просять від 20 до 30 гривень.

На луцьких ринках – сезон малини: які ціни

На луцьких ринках – сезон малини: які ціни

За літрову банку доведеться віддати від 35 до 50 гривень.

На луцьких ринках – сезон малини: які ціни

Продавчині розповідають, така вартість була в цей період і торік.

На луцьких ринках – сезон малини: які ціни

Продавчиня Тетяна із Сирників припрошує скуштувати її малину, каже: вона літня і дуже ароматна.

«Літня малина має ліпший і запах, і смак. Осіння також по-своєму смачна, але вже не така солодка. Вона більше годиться для заморозки, а ця – на компоти, на вареннячко», - розповіла пані Тетяна.

Продавині на ринку поділилися простим рецептом густого малинового джему без загущувачів.

Інгредієнти:

  • малина (1 кг),
  • цукор (1 кг),
  • лимонна кислота (1 г).

Приготування:

Малину перебираємо, видаляємо все сміття, листочки та залишки комах, потім промиваємо під проточною водою. Викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Висипаємо малину в миску і подрібнюємо за допомогою блендера в пюре. Потім беремо інший посуд та сито, викладаємо трохи малинової маси та перетираємо через сито, щоб видалити всі кісточки. Повторюємо так доки не позбудемося всіх кісточок.

Переливаємо малинове пюре без кісточок у каструлю з антипригарним покриттям, додаємо цукор, ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту і підігріваємо на повільному вогні, ложкою періодично знімаємо піну, що утворюється. Доводимо до кипіння, додаємо лимонну кислоту – це необхідно для того, щоб джем не втратив свій колір, знову перемішуємо та знімаємо пінку. Після закипання варимо приблизно 15 хвилин. У гарячому вигляді джем вийде досить рідким, а коли охолоне - відразу ж загусне.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Для такого джему найкраще підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно простерилізувати у мікрохвильовій печі. Попередньо миємо їх із содою або рідким миючим засобом, наливаємо в кожну трохи води і ставимо в піч. Включаємо найбільшу потужність та чекаємо приблизно 5 хвилин. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо декілька хвилин.

Розливаємо гарячий джем у стерильні банки та закочуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо так до повного вистигання. Зверху можна накрити ковдрою. Потім переставляємо у темне прохолодне місце до зими. Такий джем можна подавати до млинців та оладок, а також використовувати для різних десертів.

Читайте також: 

 

Можливо зацікавить