На випадок блекауту: чи готові до роботи Пункти незламності у Луцьку

На випадок блекауту: чи готові до роботи Пункти незламності у Луцьку

Ось уже два дні поспіль у Луцьку введенні погодинні графіки відключення електроенергії. За прогнозами експертів, відключення світла на кілька годин у день будуть щонайменше до серпня. Тож журналісти ВСН вирішили звернутися до Луцької міської ради із питанням, чи працюватимуть Пункти незламності в обласному центрі Волині, якщо ситуація погіршиться, тобто за можливого блекауту.     

За словами начальник відділу Луцької міської ради з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, у Луцьку та старостинських округах всі Пункти незламності готові до роботи і на випадок блекауту відчинять свої двері для відвідувачів.

«У Луцьку є 27 Пунктів незламності. Всі вони готові до роботи і відчиняться на випадок блекауту. Там є все необхідне: генератори, питна вода, чай, печиво, сухпайки, - тобто усе необхідне. Та поки їх відкривати немає потреби», - сказав у коментарі ВСН Юрій Кирилюк.

«Пункт незламності» — це проєкт української влади, який ініціювали у листопаді 2022 року на фоні масованих обстрілів критичної інфраструктури з боку Росії під час повномасштабної війни. Пункти незламності — це облаштовані місця, де передбачені тепло, вода, електрика, мобільний зв'язок тощо.

Читайте також:

Можливо зацікавить