На Волині експоліцейський скоїв смертельну аварію, але вину не визнав

На Волині експоліцейський скоїв смертельну аварію, але вину не визнав

Ще у 2018 році на Волині сталася смертельна ДТП за участі поліцейського. Експатрульний за кермом BMW, порушуючи правила дорожнього руху, зіштовхнувся з автомобілем ВАЗ. Унаслідок цього загинув 33-річний пасажир ВАЗа. Утім, винуватець ДТП не визнав свою вину і протягом 4 років ходив по судах. 

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Суд першої інстанції визнав колишнього правоохоронця винним, призначив йому чотири роки позбавлення волі та зобов’язав сплатити потерпілому моральну шкоду. Обвинувачений із вироком не погодився і наполягав, що його вини в трагедії немає.

Справа опинилася у Волинському апеляційному суді. На початку розгляду з’ясувалося, що потерпілі відмовилися від своєї апеляційної скарги, бо обвинувачений сплатив їм усю завдану шкоду. Навіть просили суд суворо не карати його.

Тож у всіх присутніх складалося враження, що підсудний усе ж вирішив визнати свою провину. Проте у самого обвинуваченого була інша думка.

«Можете пояснити свою позицію? У суді першої інстанції зазначено, що ви не визнаєте вини, суд не знайшов пом’якшувальних обставин. А станом на зараз ви відшкодували всім потерпілим збитки, а вони не мають до вас претензій. Чи може це свідчити про зміну вашого ставлення до інкримінованих дій?» – цікавився суддя Віталій Денісов.

«Хочу розібратися в цій справі», – заявив обвинувачений, додавши, що вину досі не визнає.

Така заява дещо спантеличила адвоката потерпілих Сергія Ковальова: «Потерпілі просили повідомити суд, що не наполягають на суворому покаранні. Обвинувачений відшкодував їм збитки. Ми вважали, що він визнав вину, але вини він знову не визнає. Не розумію цієї позиції, чесно кажучи».

Далі захисник обвинуваченого Андрій Плебанович пояснив: слідчий експеримент був проведений з істотними порушеннями. На думку адвоката, у смертельній аварії винні погана погода, туман і, можливо, навіть водій іншої автівки, який був п’яним.

Зі слів самого підсудного, видимість була нульова, а дорога – з ямами, тому швидко рухатися він нібито ніяк не міг.

«Швидкість Парфенюка, згідно з його показами, була до 60 км/год. А в слідчому експерименті проведено заміри при 70 км/год», – твердив адвокат обвинуваченого.

Однак це заперечив адвокат потерпілих, вказуючи на покази свідків. Вони запевняли, що поліцейський на BMW перевищив – мчав, обганяючи їх на недопустимо великій швидкості.

Заслухавши сторони, суд не задовольнив апеляційну скаргу і вирок залишив без змін. Підсудному все ж доведеться провести за ґратами чотири роки.

Читайте також: 

Можливо зацікавить