У жодному разі не викидайте квіти: як зберегти петунію до весни

У жодному разі не викидайте квітку: як зберегти петунію до весни

Петунії - одні з найпопулярніших літніх квітів. Вони прикрашають клумби і балкони своїми яскравими, рясними суцвіттями. Багато хто восени викидає петунію, але даремно! Її легко зберегти до весни і вже у квітні мати розкішні кущики без розсади!

Про це повідомляють у телеграм-каналі для городників Ваша дача. 

1. Переселення в дім

У вересні викопай найміцніші кущики, посади у горщик із пухким ґрунтом і занеси в тепле, світле місце (підвіконня або лоджія).

Температура: +10…+15°C, полив — лише коли земля підсохне.

Взимку петунія відпочиває, а навесні прокидається ще пишнішою!

2. Живцювання 

Візьми верхівкові пагони (8–10 см), постав у воду або торф із піском.

Після появи корінців пересади в маленькі горщики.

Зберігай при +15°C — отримаєш молоді, сильні кущики улюбленого сорту.

3. Холодна зимівля

Якщо немає місця вдома — зберігай горщики у підвалі чи на заскленій лоджії при +5…+8°C.

Поливай рідко — раз на 2–3 тижні. Навесні перенеси на світло, обріж — і петунія оживе! 

Порада: перед перенесенням видали сухе листя й оброби від шкідників, щоб рослина спокійно «спала» взимку.

А ти зберігаєш свої улюблені квіти до весни? 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Кінець листопада - початок грудня - найкращий час для посадки озимої цибулі: сприятливі дні за місячним календарем

Кінець листопада - початок грудня - найкращий час для посадки озимої цибулі: сприятливі дні за місячним календарем

Пісне печиво виходить смачніше, ніж магазинне: найкращі швидкі рецепти

Пісне печиво виходить смачніше, ніж магазинне: найкращі швидкі рецепти

Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада, щоб мати щедрий урожай

Як правильно обрізати кущі малини наприкінці листопада, щоб мати щедрий урожай

Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму

Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму

Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху

Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху

Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному

Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному

Як укрити гортензію на зиму: не зробіть цих помилок

Як укрити гортензію на зиму: не зробіть цих помилок

Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла

Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла