На Волині низький рівень вакцинації проти кашлюка

На Волині низький рівень вакцинації проти кашлюка

З 24 по 30 квітня в Україні загалом та на Волині зокрема, стартував Всесвітній тиждень імунізації. Ситуація з деякими вакцинокерованими інфекціями в області є напруженою, зокрема, йдеться про кашлюк.

Про це повідомила під час наради в обласній військовій адміністрації директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко, - пише Суспільне

З її слів, найбільшу стурбованість в епідеміологів викликає захворюваність на кашлюк.

«У 2023 році в області було зареєстровано 182 випадки хвороби проти 3 у 2022 році. Цього року уже зафіксовано понад 90 випадків захворювання. 93 % захворілих становлять діти, половина з яких не отримали щеплення», – розповіла Наталія Янко.

Основним засобом профілактики кашлюку є вакцинація. За 3 місяці 2024 року рівень профілактичних щеплень в області проти кашлюку – недостатній та становить лише 22% — 24 %.

Довідково: кашлюк — інфекційне захворювання верхніх дихальних шляхів. Хвороба поширюється від людини до людини повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, інфікованих кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят. Поширеним ускладненням кашлюка є пневмонія.

Читайте також:

Можливо зацікавить