У Луцьку переселенцю, який сам виховує малолітню доньку, відімкнули світло за борги і подали на нього в суд

У Луцьку переселенцю, який сам виховує малолітню доньку, відімкнули світло за борги і подали на нього в суд

У Луцьку переселенцю зі Сходу Івану Нашкову, який самостійно виховує малолітню доньку, відімкнули електроенергію за борги.

Цікаво, що нараховували чоловіку вартість спожитої енергії за комерційним тарифом не лише на виробниче приміщення, а й на житловий будинок, який розташований поруч. Господар каже: просив у обленерго встановити два лічильники: на комерцію і житло. Втім там досі цього не зробили. Тим часом «Волиньелектрозбут» вже подав позов до суду, і хоче стягнути з чоловіка ці комерційні борги, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Іван Нашков, переселенець із Авдіївки до Луцька, переїхав у 2016-му. Каже, на цьому місці було офісне та складське приміщення, в якому він облаштував невеличкий цех з виробництва бруківки, а офіс переробив під житло, що правда офіційно статус будівлі змінив значно пізніше. І тоді звернувся до обленерго, щоб йому розділили два лічильники – на комерцію і на житлове приміщення.

«Офіційно я перевів минулого року з жовтня місяця, і офіційно перевів, що це під житло. Коли я здав документи, мене прийняли це в жовтні місяці, і повинні були розділити комерцію від житла. Тобто поставити два лічильники. Вони сказали, щоб я окремо поставив трансформатор і провів лінію», - каже чоловік.

Іван Нашков нарікає, чекав кілька місяців після звернення, але енергетики цього не зробили. Хоча в будинку жодного виробництва немає. Тут він мешкає з дитиною, а ще прихистив переселенців. Тож після того, як в жовтні його звернення про розподіл лічильників, так би мовити, проігнорували, з нового року вирішив – за будинок буде платити по тарифу для населення. Але паралельно з цим «Електрофзбуд» таки нараховував йому за спожиту електрику за комерційним тарифом.

Так і утворився борг, за який йому відрізали світло. Ба більше, ввелень «Електрофзбуд» подав до суду на Івана Нашкова,як на фізичну особу, яка боргує за комерційним тарифом.

Чоловік каже, через те, що обленерго тоді не розділило йому лічильники, він не може укласти окремий договір з Волинь електрозбутом на постачання електроенергії для оселі за тарифом для населення. Тож таким чином, хоче чи ні, але вимушений послуговуватися договором, підписаний з ними у 2020 році на комерційний тариф.

Цікаво, що, за словами адвоката пана Нашкова, він звертався до електрозбуту, аби ті показали йому договір, який Нашков буцімто підписував з ними у 2019 році, після того, як за рік перед цим електрозбут відділився від обленерго. Чому буцімто, бо ж пан Нашков стверджує, особисто нічого тоді не підписував, так як був проти того, що його лічильник встановили на трансформаторі, який знаходиться на території готельного комплексу.

Однак запити адвоката там, очевидно, що проігнорували. Коментуючись в ситуацію з відімкненим світлом, захисник каже наступне:.

Урядова постанова Кабінету міністрів України від 5 березня 1922 року, яку уряд сформував після того, як почалася війна, забороняє відключення електричної енергії, тобто припинення надання послуг з електропостачання не фізичним особам, а населенню. Термін населення застосовується як термін, який охоплює фізичних осіб. Договір, який укладений у Івана Івановича з Волиньелектрозбутом, якраз і говорить про те, що він там є стороною в цьому договорі, як фізична особа громадянин.

Своєю чергою в Волині електрозбуті кажуть, чоловіку відімкнули електроенергією за борги, нараховані за комерційним договором. І крапка – пояснювати своє дії детальніше, будь-що відмовилися. Мовляв, після суду все розкажуть.

Чому не встановили чоловіку два лічильники на комерцію і будинок запитували в обленерго. Там традиційно порадили писати запити.

Тим часом, поки в електрозбуті чекають рішення суду, пану Івану з його донькою Валерією чекати немає коли. Доводиться вирішувати проблему тут і зараз. Добре, що виручили сусіди

Читайте також:

Можливо зацікавить