На Волині п'яний керманич на мотоблоці намагався відкупитися від патрульних

На Волині п'яний керманич на мотоблоці намагався відкупитися від патрульних

27 липня, під час патрулювання поліцейські Ковельського районного управління поліції у селі Голоби, зупинили мотоблок марки «Кентавр» який рухався без номерних знаків.

Під час перевірки документів та в процесі спілкування з водієм правоохоронці помітили, що чоловік має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Працівники поліції запропонували чоловіку пройти тест на освідування на місці зупинки, на що він погодився. Результат виявився позитивним — 0,95 проміле.

За уникнення від відповідальності за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення водій надав поліцейським неправомірну вигоду, поклавши до багажника службового автомобіля грошові кошти у розмірі 4 800 тисяч гривень.

Поліцейські попередили 41-річного чоловіка про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії. Цей епізод працівники ВРПП зафіксували на нагрудну камеру.

Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідчі розпочали кримінальне провадження (ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Також на чоловіка поліцейські склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння).

На Волині п'яний керманич на мотоблоці намагався відкупитися від патрульнихНа Волині п'яний керманич на мотоблоці намагався відкупитися від патрульних

Читайте також:

На Волині дві п'яні водійки вчинили ДТП

У Луцьку п'яний водій в'їхав у маршрутку: керманича судили

У Луцьку патрульні зупинили водія: був п'яний, а пасажир мав заборонені речовини

Можливо зацікавить