На Волині судили водія, який підробив водійське посвідчення і рік по ньому їздив

На Волині судили водія, який підробив водійське посвідчення і рік по ньому їздив

У Любомлі чоловік, при перевірці документів, надав полісмену підроблене водійське посвідчення. Водія судили за ст. 126 КУпАП і зобов’язали сплатити 17 тис. грн. штрафу.

Інцидент трапився 16 липня 2024 року, про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 6 серпня.

З матеріалів справи стало відомо, що у липні 2023 року уродженець Львівської області на одній із вулиць міста Львова знайшов водійське посвідчення. Розчинником видалив написи і за допомогою комп`ютера створив електронний документ – посвідчення водія, видане 17.07.2023, в яке вніс неправдиві відомості щодо дозволу на керування транспортними засобами категорії «В». Потім на струменевому принтері роздрукував документ зі своїми даними на раніше заготовленому бланку знайденого посвідчення водія.

У суді обвинувачений беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних проступків.

«Обираючи міру покарання обвинуваченому, суд враховує характер і тяжкість вчинених ним проступків; особу обвинуваченого, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, є інвалідом ІІ групи, учасником бойових дій; обставини, що пом`якшують покарання, до яких суд відносить щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю проступків, та призначає покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн.», – йдеться у вироку.

Також у користь держави з обвинувачено стягнули 2650 грн судових витрат на проведення судової технічної експертизи документів.

Читайте також:

Можливо зацікавить