На Волині в останню дорогу провели загиблого Героя Максима Переходька

На Волині в останню дорогу провели загиблого Героя Максима Переходька

У неділю, 26 листопада, Олицька громада зустріла та провела в останню дорогу Воїна-Захисника Переходька Максима Вікторовича, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

21 листопада 2023 року солдат Переходько Максим Вікторович відданий Військовій присязі на вірність Українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність загинув біля населеного пункту смт. Козацьке Бориславського району Херсонської області. Йому навіки 22, - написали на фейсбук-сторінці Олицької селищної ради.

«Він добрий та щирий. До останнього не хотілось вірити. Надіялись, що це неправда», - чути розмову з натовпу.

Проводжали Героя всім селом... Хтось ледве стримував сльози, хтось плакав, хтось тяжко зітхав, похиливши голову.

Ридала земля та плакало небо у цей день, оповитий туманом, пронизаний гострим болем та пекучими слізьми, змішаний з тугою та сумом.

Віддати останню шану Захиснику прийшли рідні, друзі, односельчани, представники влади. На честь Героя звучав Гімн України і військовий трикратний салют, який гучно пронизував небо.Плакали усі, бо втратили ще одного сина, хороброго та мужнього Воїна. Наш Захисник Максим показав нам приклад справжнього патріота, приклад хоробрості і відваги, він чесно і до кінця виконував свій обов’язок Воїна і Громадянина, віддавши своє безцінне життя за вільне майбутнє у Незалежній, Богом благословенній Україні.

«Ми маємо завжди пам’ятати, якою дорогою ціною нам дістається кожна хвилина мирного життя. На жаль, словами не загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування. У цю гірку мить Олицька громада розділяє з родиною цей важкий біль. У скорботі низько схиляємо голови перед мужністю воїна. Світлий спомин про нього залишиться у наших серцях», - йдеться у дописі.

Можливо зацікавить