«Налаштовуємо бригади»: Україна готується до нового контрнаступу

«Налаштовуємо бригади»: Україна готується до нового контрнаступу

Відсіч ЗСУ агресії РФ знижує можливості Кремля для перегрупування. Будь-яка пауза у бойових діях надасть окупантам можливість підготовки нового нападу. Тож Україна готується до нових операцій.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Міністр Кулеба, застерігає, що пауза у війні лише дасть російсіянам можливість відновити сили й готувати нові наступи. Він також повідомив про підготовку українською стороною підрозділів та частин до нових наступальних та оборонних операцій на фронті.

«Єдиним результатом буде те, що Росія позбудеться втрат і проблем, з якими вона зіткнулася в Україні, і здійснить новий напад. Ми налаштовуємо наші бригади на нові контрнаступальні та оборонні операції», - сказав Кулеба.

Неназвані західні експерти, які цитуються в матеріалі WSJ, також вважають, що пауза у війні не в інтересах України. Вони вважають, що найкращим сценарієм для України є посилення та нарощування можливостей ЗСУ наступного року.

На їх думку, обмежена кількість українських військових може стримувати армію РФ. В той час країни-члени НАТО матимуть час для підготувки нових підрозділів ЗСУ, розширення виробництва озброєнь та поповнення арсеналів Сил оборони.

Згідно з інформацією, на зустрічі НАТО обговорювались провальні російські спроби прорвати оборону ЗСУ. Вони викликають значні втрати Росії і руйнують її ресурси. Це може створити сприятливі умови для України, щоб повернути ініціативу на полі бою вже весною 2025 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить